Soorten wandafwerkingen

Wandafwerking klinkt als iets vrij eenvoudigs. Toch is het complexer dan u wellicht denkt. Zo zijn er diverse soorten wandafwerkingen voor uw woning. In dit artikel geven we u alle informatie over de soorten wandafwerkingen.

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Verschillende soorten wandafwerkingen

Wij hebben voor u de meest voorkomende soorten wandafwerkingen op een rijtje gezet: spackspuiten, sausklaar stucwerk, sierpleister en schuurwerk.

 

Spackspuiten

Met spackspuitwerk zorgt u voor structuur op uw wanden en/of plafonds. Dit wordt gedaan door in twee lagen de spack op te spuiten. De eerste laag, de meslaag, dient om de ondergrond wit en glad te maken. Daarna brengen wij met de tweede laag de structuur aan. Spacken kan op veel ondergronden direct aangebracht worden en geeft een mooi resultaat.

 

Sausklaar stucwerk

Sausklaar stucwerk is een zeer afgewerkte gestucte ondergrond, die vrij is van oneffenheden. Doordat de ondergrond mooi egaal is, kan er gesausd worden wanneer het gestucte oppervlakte droog is. Deze manier van stucen kost meer tijd in de afwerking omdat de ondergrond mooi egaal gemaakt moet worden.

 

Schuurwerk

Schuurwerk is een wandafwerking met fijne zandkorrels erin. Door middel van de schurende, ronddraaiende korrels kunnen wij het uiterlijk bepalen. Hiermee is het mogelijk om een unieke wand te creëren, omdat onze stukadoors met een eigen handschrift of stijl een unieke uiting tot stand kunnen brengen.

 

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is een wandafwerking dat zeer sterk en brandveilig is.  Ondanks dat glasvezelbehang zeer sterk is is het ook flexibel. Dit zorgt ervoor dat het behang extra lang meegaat.

 

Glasvliesbehang

Als wandafwerking is glasvliesbehang vergelijkbaar met glasvezelbehang, maar dan zonder de structuur. Net zoals glasvezelbehang is het een zeer sterk en brandveilige materiaal.

 

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang is een zeer populaire wandafwerking. Dit komt voornamelijk doordat het behang schilderbaar, brandvertragend, eenvoudig reinigbaar en vrij van schadelijke stoffen is.

 

Renovlies behang

Als wandafwerking is renovlies behang vergelijkbaar met glasweefselbehang, maar dan zonder de structuur. Renovlies behang wordt vaak gebruikt als alternatief voor stucwerk.

 

Scanbehang

Scanbehang is een wandafwerking dat renoverend werkt. Het behang kan worden gebruikt om kleine scheurtjes en barstjes in de wand af te dekken, waarna uw wanden er weer strak uitzien.

 

Waarom een professioneel bedrijf voor uw wandafwerking?

Elke type wandafwerking heeft zijn eigen charme. In dit artikel kon u lezen over de verschillende designs en de mogelijkheden die zij bieden. Wilt u toch liever de verschillende vloerafwerkingen in real-life zien? Dan is dat zeker mogelijk! Wij nodigen u dan ook van harte uit om eens langs te komen in onze showroom. Eén van onze medewerkers zal u dan bijstaan met advies en het eventueel beantwoorden van vragen. Klinkt u dit als muziek in de oren? Vergeet dan niet om online een afspraak in te plannen. Dan kunnen wij rekening houden met uw komst. Toch liever eerst telefonisch contact? Dat kan! U kunt ons vrij eenvoudig bereiken op 0570 – 57 36 65 .

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:
  In 4 stappen naar woongeluk

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   

  Prijsindicatie ontvangen