Op zaterdag 25 mei zijn onze showrooms in Deventer en Hoofddorp geopend >> Maak direct een afspraak.

Nieuwe trap schilderen

Wanneer u een nieuwbouwwoning heeft, dan zal uw trap in het begin nog erg netjes lijken. Meestal wordt de standaard vurenhoutentrap afgewerkt in een witte grondverf. Maar vindt u dat toch net even wat te simpel en wilt u graag een finishing touch geven aan uw trap? Laat uw nieuwe trap schilderen! Dan moet u met een aantal zaken rekening houden voordat u aan het verven begint. Op deze manier weet je zeker het beste eindresultaat wordt gerealiseerd. 

9.3
408 beoordelingen

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Zelf doen of uitbesteden? 

De meeste mensen denken dat het schilderen van een trap een gemakkelijke klus is. Maar er gaat toch vaak meer tijd in zitten dan u van te voren denkt, doordat een goede voorbereiding en meerdere verflagen nodig zijn.

Voorbereiden 

Allereerst moet u de trap schuren, een grondverf aanbrengen en nadenken over het kiezen van de juiste kleur- en verfsoort. Er wordt meestal gebruik gemaakt van een slijtvaste lakverf in verband met slijtage. Maar u kunt er ook voor kiezen om een acrylverf te gebruiken. Het is dan van belang dat er een transparante parketlak als beschermlaag wordt aangebracht. Ook kunt u kiezen tussen een zijdeglans of hoogglans verf. De eerste verkleint de kans op uitglijden en is dus een veiligere optie. Wilt u het zekere voor het onzekere nemen, kies dan voor een speciale antislip verfsoort. 

Onderhoud 

Om uw trap netjes te houden, raden wij wel aan om deze elke twee tot drie jaar opnieuw te schilderen. Zelfs met slijtvaste lakverf treden relatief snel beschadigingen op, doordat trappen intensief worden gebruikt. Dit zorgt er niet alleen voor dat uw trap slordig oogt, maar maakt uw trap ook gevaarlijker door gladheid. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren. Met name wanneer u kinderen heeft, moet u hier goed rekening mee houden. 

Uitbesteden

Het verven van uw trap is dus een tijdrovende en intensieve klus. Er zijn veel keuzes waar u misschien in de eerste instantie niet over na had gedacht. Bovendien krijgt u gegarandeerd een mooi eindresultaat wanneer u uw schilderwerk uitbesteedt. Wij ontzorgen u graag van uw schilderwerk en kunnen u bovendien helpen bij de complete afbouw van uw woning. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw nieuwbouwwoning? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u altijd vrijblijvend een prijsindicatie op maat bij ons aanvragen.  

De eerste keer schilderen

Heeft u een nieuwbouwwoning gekocht en wilt u meer weten over de droogtijd van uw woning, het wel of niet aanbrengen van een primer en de beste afwerking van uw kozijnen, deuren en trappen? Neem hier dan eens een kijkje. 

Btw-tarieven schilderwerk

Wanneer u van plan bent om uw schilderwerk uit te besteden, dan kunnen er verschillende btw-tarieven gelden. Het kan u in sommige gevallen veel geld schelen wanneer u goed geïnformeerd bent over alle regels en voorwaarden. Wilt u meer weten over de verschillende btw-tarieven? Lees hier dan snel verder. 

Showroom afspraak

Wij begrijpen dat de afwerking van uw woning heel belangrijk is en dat u zich goed wilt informeren voordat u keuzes maakt. Wij ontvangen u daarom graag in onze showroom om al uw wensen door te nemen. Ook krijgt u natuurlijk de beste indruk van ons werk wanneer u van dichtbij kunt zien hoe uw droom wand, vloer of trap eruit ziet.

Wilt u eens langskomen? Maak hier dan eenvoudig een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Bereken uw prijsindicatie Bezoek onze showroom

Afbouw uwnieuwbouwwoning. Showroom bezoeken?
Kom langs in de showroom van Uwnieuwbouwwoning
Mock-up inspiratie magazine Uwnieuwbouwwoning.nl

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors