Op zaterdag 20 april is onze showroom in Hoofddorp geopend >> Maak direct een afspraak.

Sauzen

Nadat uw muren sausklaar zijn gemaakt kunt u ervoor kiezen deze te laten sauzen. Met het sauzen van de wanden brengt u sfeer aan in uw woning. U kunt zelf de kleur kiezen die u wilt. Door hiervoor een van onze professionals in te schakelen worden oneffenheden voorkomen. Daarbij werken wij snel en zorgen we voor minder verspilling. Heeft u vragen of speciale wensen? Onze adviseur denkt graag met u mee! 

Waarom uw wanden laten sauzen?

 • Breng sfeer aan in uw woning
 • Duurzame wanden
 • Kwaliteit gegarandeerd 

Wilt u meer weten? Lees gerust verder!

9.3
395 beoordelingen

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Toepassingen

Bij sauzen gaat het uitsluitend om muren en plafonds. Kozijnen worden bijvoorbeeld niet gesausd, maar deze worden geschilderd. Echter is het wel mogelijk om behang en gipsplaten te sauzen. Maar voordat er gesausd wordt, is het belangrijk om de ondergrond ‘’sausklaar’’ te maken.

In het geval van muren, wordt het sausklaar maken gedaan door een stukadoor. Vervolgens is het mogelijk om mooie structuren aan te brengen aan de muren. 

Een verzorgd interieur met een gesausd plafond, het is ideaal. Maar doe het niet zelf als u geen ervaring heeft met schilderen of sauzen. Het is mogelijk dat u teveel verf op de roller doet en dat er klonten komen op uw plafond. Ook is het mogelijk dat u strepen creëert als u niet een constant tempo heeft.

Daarbij werkt u ook constant boven uw hoofd. Dit maakt dat het werk erg vermoeiend en zwaar is. Huur daarom een professional in. Bekijk de prijsindicatie om te kijken hoeveel dat u gaat kosten.

Het klinkt raar, maar het is zeker mogelijk om uw behang te sauzen. Dit is ideaal als u uw huidige behang zat bent en op zoek bent naar een makkelijk en snel alternatief. Maar laat vooraf wel het behang checken door een specialist om te checken dat uw behang een goede ondergrond is om te sauzen.

In de meeste gevallen is sauzen bij de prijsindicatie inbegrepen. Dit is dan met een RAL wit, RAL 9003, RAL 9016 of RAL 9010. Voor andere kleuren kan een toeslag worden berekend.

Het is zeer gebruikelijk om gipsplaten te sauzen. Eén van de meest voorkomende platen die in het huis worden afgewerkt zijn de zolderplaten. Deze zijn bij de oplevering vaak groen of bruin. Door deze platen te sauzen wordt de ruimte niet alleen mooier, het laat het ook ruimer ogen. 

Als u het gehele huis wilt sauzen, geven wij van te voren aan dat dit erg intensief is om zelf te doen. Daarom raden wij aan om een professional in te huren die u ondersteunt of de gehele taak tot zich neemt. Dit scheelt u veel werk en u weet zeker dat uw huis een mooi resultaat krijgt. 

Bij Uwnieuwbouwwoning.nl sauzen wij enkel de binnenkant van uw woning. Zoekt u iemand die de buitenkant van uw woning schildert? Dan kunnen wij dat voor u regelen via onze partners. 

Kosten

Om te sauzen maakt u eerst kosten van de materialen die u aanschaft. Denk daarbij aan de roller en bak, schilderstape, kwasten, roerstokje en de verf zelf. Vervolgens moet u voor uzelf de keuze maken of u het schilderen gaat uitbesteden of zelf gaat doen. 

Bent u benieuwd naar de kosten voor het sauzen van uw wanden? Dan vraagt u hieronder binnen 1 minuut een prijsindicatie op maat aan. Het voordeel van deze indicatie is dat we rekening houden met meerdere aspecten van uw woning. Zo kunnen we een concretere indicatie geven dan u online zult vinden. 

Bereken uw prijsindicatie

 

Plafonds sauzen kosten

De kosten van plafonds sauzen hangen af van het aantal vierkante meter dat u wilt laten sauzen. Daarnaast moet er ook naar het plafond gekeken worden of er vooraf gestuct moet worden. Want een plafond moet wel egaal zijn voordat er gesausd kan worden. Vraag daarom een prijsindicatie aan om te kijken wat uw kosten precies zijn.

Muren sauzen prijs

Hetzelfde principe voor het plafond geldt ook voor muren. Er wordt eerst gekeken of uw muur goed genoeg is en dan wordt er een berekening gemaakt per vierkante meter wat uw prijs is. 

Tips en trics

Als u ervoor gekozen heeft om zelf aan de slag te gaan hebben wij nog een paar tips voor u op een rijtje gezet. 

Sausklaar stucwerk voorstrijken

Als u oneffenheden heeft in uw plafond of muur dan is deze niet klaar om gesausd te worden. Zorg er eerst voor dat de oppervlakte sausklaar is door middel van stucwerk. Op deze manier kan u goed aan de slag gaan en zorgt het voor een mooi resultaat.

Plafond sauzen zonder strepen

Het gebeurt best wel vaak dat een plafond strepen krijgt, omdat er verkeerd gesausd is. Zorg er dan voor dat als u gaat sauzen, u een constant tempo heeft. Op deze manier krijgt u een plafond zonder strepen. 

Muren ontvetten 

Voordat u uw muren gaat sauzen raden wij aan deze te ontvetten. Doe dit echter wel voorzichtig. Ga bijvoorbeeld gipsplaten alleen ontvetten met een zachte borstel. 

Maar wilt u er zeker van zijn dat uw huis een mooi resultaat krijgt? Huur dan een professional in. Vraag de prijsindicatie aan om te zien hoeveel dat u gaat kosten. Heeft u nog vragen? Dan kunt u ook gerust een afspraak inplannen voor een bezoek aan onze showroom. 

Showroom afspraak

Wij begrijpen dat de afwerking van uw woning heel belangrijk is en dat u zich goed wilt informeren voordat u keuzes maakt. Wij ontvangen u daarom graag in onze showroom om al uw wensen door te nemen. Ook krijgt u natuurlijk de beste indruk van ons werk wanneer u van dichtbij kunt zien hoe uw droom wand, vloer of trap eruit ziet.

Wilt u eens langskomen? Maak hier dan eenvoudig een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Bereken uw prijsindicatie Bezoek onze showroom

Afbouw uwnieuwbouwwoning. Showroom bezoeken?
Kom langs in de showroom van Uwnieuwbouwwoning
Mock-up inspiratie magazine Uwnieuwbouwwoning.nl

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors