Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

U heeft een nieuwe woning, maar de wanden zijn nog allemaal wit. Het liefst wilt u wat sfeer aanbrengen in uw nieuwe woning. Dan is het laten sauzen van de wanden de beste optie. Kies zelf de kleur die u wilt en breng zo sfeer aan in uw woning. 

Besteed het sauzen wel uit aan professionals. Een professional weet oneffenheden te voorkomen en weet met wat voor soort ondergrond die te maken heeft. Daarbij werkt een professional sneller en zorgt die voor minder verspilling.

Wilt u gelijk weten wat de prijs van een professional inhuren is? Vraag dan een prijsindicatie aan.

BEREKEN UW PRIJSINDICATIE  

Toepassingen

Bij sauzen gaat het uitsluitend om muren en plafonds. Kozijnen worden bijvoorbeeld niet gesausd, maar deze worden geschilderd. Echter is het wel mogelijk om behang en gipsplaten te sauzen. Maar voordat er gesausd wordt, is het belangrijk om de ondergrond ‘’sausklaar’’ te maken.   

Muren sauzen

In het geval van muren, wordt het sausklaar maken gedaan door een stukadoor. Vervolgens is het mogelijk om mooie structuren aan te brengen aan de muren. 

Plafonds sauzen

Een verzorgd interieur met een gesausd plafond, het is ideaal. Maar doe het niet zelf als u geen ervaring heeft met schilderen of sauzen. Het is mogelijk dat u teveel verf op de roller doet en dat er klonten komen op uw plafond. Ook is het mogelijk dat u strepen creëert als u niet een constant tempo heeft.

Daarbij werkt u ook constant boven uw hoofd. Dit maakt dat het werk erg vermoeiend en zwaar is. Huur daarom een professional in. Bekijk de prijsindicatie om te kijken hoeveel dat u gaat kosten.

Behang sauzen

Het klinkt raar, maar het is zeker mogelijk om uw behang te sauzen. Dit is ideaal als u uw huidige behang zat bent en op zoek bent naar een makkelijk en snel alternatief. Maar laat vooraf wel het behang checken door een specialist om te checken dat uw behang een goede ondergrond is om te sauzen.

In de meeste gevallen is sauzen bij de prijsindicatie inbegrepen. Dit is dan met een RAL wit, RAL 9003, RAL 9016 of RAL 9010. Voor andere kleuren kan een toeslag worden berekend.

Gipsplaten sauzen

Het is zeer gebruikelijk om gipsplaten te sauzen. Eén van de meest voorkomende platen die in het huis worden afgewerkt zijn de zolderplaten. Deze zijn bij de oplevering vaak groen of bruin. Door deze platen te sauzen wordt de ruimte niet alleen mooier, het laat het ook ruimer ogen. 

Huis sauzen

Als u het gehele huis wilt sauzen, geven wij van te voren aan dat dit erg intensief is om zelf te doen. Daarom raden wij aan om een professional in te huren die u ondersteunt of de gehele taak tot zich neemt. Dit scheelt u veel werk en u weet zeker dat uw huis een mooi resultaat krijgt. 

Bij Uwnieuwbouwwoning.nl sauzen wij enkel de binnenkant van uw woning. Zoekt u iemand die de buitenkant van uw woning schildert? Dan kunnen wij dat voor u regelen via onze partners. 

Kosten

Om te sauzen maakt u eerst kosten van de materialen die u aanschaft. Denk daarbij aan de roller en bak, schilderstape, kwasten, roerstokje en de verf zelf. Vervolgens moet u voor uzelf de keuze maken of u het schilderen gaat uitbesteden of zelf gaat doen. 

Bent u benieuwd naar de kosten voor het sauzen van uw wanden? Dan vraagt u hieronder binnen 1 minuut een prijsindicatie op maat aan. Het voordeel van deze indicatie is dat we rekening houden met meerdere aspecten van uw woning. Zo kunnen we een concretere indicatie geven dan u online zult vinden. 

BEREKEN UW PRIJSINDICATIE  

Plafonds sauzen kosten

De kosten van plafonds sauzen hangen af van het aantal vierkante meter dat u wilt laten sauzen. Daarnaast moet er ook naar het plafond gekeken worden of er vooraf gestuct moet worden. Want een plafond moet wel egaal zijn voordat er gesausd kan worden. Vraag daarom een prijsindicatie aan om te kijken wat uw kosten precies zijn.

Muren sauzen prijs

Hetzelfde principe voor het plafond geldt ook voor muren. Er wordt eerst gekeken of uw muur goed genoeg is en dan wordt er een berekening gemaakt per vierkante meter wat uw prijs is. 

Tips en trics

Als u ervoor gekozen heeft om zelf aan de slag te gaan hebben wij nog een paar tips voor u op een rijtje gezet. 

Sausklaar stucwerk voorstrijken

Als u oneffenheden heeft in uw plafond of muur dan is deze niet klaar om gesausd te worden. Zorg er eerst voor dat de oppervlakte sausklaar is door middel van stucwerk. Op deze manier kan u goed aan de slag gaan en zorgt het voor een mooi resultaat.

Plafond sauzen zonder strepen

Het gebeurt best wel vaak dat een plafond strepen krijgt, omdat er verkeerd gesausd is. Zorg er dan voor dat als u gaat sauzen, u een constant tempo heeft. Op deze manier krijgt u een plafond zonder strepen. 

Muren ontvetten 

Voordat u uw muren gaat sauzen raden wij aan deze te ontvetten. Doe dit echter wel voorzichtig. Ga bijvoorbeeld gipsplaten alleen ontvetten met een zachte borstel. 

Maar wilt u er zeker van zijn dat uw huis een mooi resultaat krijgt? Huur dan een professional in. Vraag de prijsindicatie aan om te zien hoeveel dat u gaat kosten. Heeft u nog vragen? Dan kunt u ook gerust een afspraak inplannen voor een bezoek aan onze showroom. 

BEREKEN UW PRIJSINDICATIE       BEZOEK ONZE SHOWROOM

Waarom bij Uwnieuwbouwwoning.nl?

Eén aanspreekpunt

Wij werken uw complete nieuwbouwwoning af, u heeft dus één aanspreekpunt en één duidelijke planning.

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de topproducten van Sigma Coatings, ProGold, Vivafloors, mFLOR en Arturo.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw nieuwbouwwoning na enkele jaren haar uitstraling verliest door het gebruik van topproducten.

Onze diensten

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl samen met Sigma Coatings en ProGold.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Uwvloerafwerking.n uw beste keuze. Met merken als Vivafloors, mFLOR en Arturo leveren we kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stucen van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.

Beoordeling door klanten: 9.1/10 - 51 beoordelingen