Wat is een PVC vloer?

Gaat u binnenkort verhuizen en zoekt u een geschikte vloer, of wilt u graag een nieuwe vloer in uw huidige woning? In beide gevallen is een PVC vloer een perfecte keuze.

PVC vloeren zien we dan ook steeds vaker in woningen en bedrijfspanden. Maar wat is een PVC vloer nu precies en wat zijn de eigenschappen en de voor- en nadelen van deze populaire vloersoort?

Ontvang een vrijblijvende prijsindicatie

 • Binnen 1 minuut aangevraagd.
 • Direct in uw mailbox.
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

PVC staat voor polyvinylchloride. Een vloer van deze sterke en duurzame kunststofsoort biedt veel praktische eigenschappen. We zetten de voordelen van een PVC vloer voor u op een rij:

 • Geluiddempend: Een vloer van PVC draagt bij aan een prettige akoestiek in huis. Het materiaal werkt namelijk geluiddempend;
 • Sterk en slijtvast: Een PVC vloer is sterk en slijtvast en daardoor geschikt voor intensief gebruik;
 • Duurzaam: Dit type vloer gaat lang mee, afhankelijk van de gekozen kwaliteit en het gebruik 15 tot wel 30 jaar;
 • Warm en comfortabel: Een PVC vloer is warmtedoorlatend en combineert uitstekend met vloerverwarming;
 • Hygiënisch: Vuil en stof krijgen weinig kans op het naadloze en gladde oppervlak van een vloer van PVC. Daardoor is het een bijzonder geschikte vloer voor wie allergisch is voor stof;
 • Veelzijdig: PVC vloeren zijn geschikt voor vrijwel elke ruimte in huis. Ook is door de enorme keuze aan kleuren, patronen en uitvoeringen voor vrijwel elke woonstijl een passende PVC vloer verkrijgbaar.
Visgraat PVC vloer
Vloerafwerking door Uwnieuwbouwwoning.nl

Wat zijn de nadelen van een PVC vloer?

Elke vloer heeft natuurlijk voor- én nadelen. Voor het complete beeld vertellen we u ook meer over de nadelen van een PVC vloer:

 • Prijs: Een PVC vloer is vaak wat duurder dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. Daar staan natuurlijk wel de lange levensduur en de andere hierboven genoemde voordelen tegenover;
 • Egale ondervloer nodig: Een PVC vloer kunt u niet zomaar over elke ondergrond leggen. De ondervloer moet volledig egaal zijn. Een PVC vloer is namelijk relatief dun, oneffenheden kunnen daardoor doorwerken in het oppervlak. Zorg ervoor dat u van tevoren weet of de vloer vlak genoeg is, of dat egalisatie nodig is;
 • Kans op beschadigingen: Een PVC vloer is op zich sterk en robuust. Wel kunnen er krassen ontstaan door harde materialen, bijvoorbeeld een steentje onder een schoen. Draagt u echter geen schoenen in huis, dan zal dit uiteraard niet zo snel gebeuren.

Hoe legt u een PVC vloer?

Wilt u een PVC vloer zelf leggen? Dat is zeker mogelijk, maar handigheid en gevorderde ervaring met vloeren leggen is dan wel een vereiste. Het begint er al mee dat een PVC vloer een zo strak mogelijke ondervloer vraagt. Egalisatie is vaak nodig en dat is bij uitstek een klus voor een vakman. Voor het plaatsen van de vloer moet de ondervloer vlak en stabiel zijn, maar ook het leggen van de vloer zelf blijft een kunst op zich. Het is precisiewerk dat zonder ervaring veel tijd kan kosten.

Wij adviseren om het leggen van een PVC vloer aan onze deskundige en ervaren medewerkers over te laten. Het bespaart u veel tijd en u heeft de garantie van een professionele aanpak. Vloeren leggen kent voor onze specialisten geen geheimen meer. Zij zorgen voor een vloer waar u heel wat jaren van zult genieten.

Man die PVC vloer aan het leggen is

Wat zijn de kosten van een PVC vloer laten leggen?

De kosten van een PVC vloer laten leggen zijn elke keer weer anders: de oppervlakte speelt een rol, de staat van de ondervloer en andere omstandigheden. Natuurlijk wilt u wel van tevoren weten waar u aan toe bent. Vul onze prijsindicatie tool in voor een specifieke indicatie van de kosten in uw situatie.

Welke soorten PVC vloeren zijn er?

Een sterk punt van PVC vloeren is de veelzijdigheid. PVC vloeren zijn er in enorm veel verschillende uitvoeringen. Wilt u bijvoorbeeld een houtlook? PVC vloeren met houtprint zijn vrijwel niet van echt hout te onderscheiden. Hetzelfde geldt voor de populaire betonlook. Zowel hout- als betonlook bieden het beste van twee werelden: de natuurlijke uitstraling van steen of hout en het onderhoudsgemak van PVC.

Nog een veel gekozen mogelijkheid is een PVC vloer met visgraatmotief. Voorheen was een visgraatvloer standaard een parketvloer, maar tegenwoordig is deze chique look ook als PVC vloer verkrijgbaar.

Bent u benieuwd naar de vele mogelijkheden of wilt u inspiratie opdoen? Download de onderstaande brochure met daarin onze volledige collectie PVC vloeren.

Bekijk onze volledige PVC Vloeren collectie

Onze volledige collectie bekijken? Ontvang de brochures van Vivafloors & mFLOR:
  Bezoek onze showroom om uw PVC vloer vooraf te zien

  Wilt u graag met eigen ogen de mogelijkheden van onze PVC vloeren zien? U bent welkom in de showroom van Uwnieuwbouwwoning.nl. Kijk vrijblijvend rond, doe inspiratie op en stel al uw vragen aan onze deskundige medewerkers. Maak een afspraak in onze showroom.

  Medewerker geeft antwoord op de vraag ''wat is afbouw?''
  Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

  Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

  Ontdek ons inspiratie magazine!

  In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:
   In 4 stappen naar woongeluk

   Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

   Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

   Stap 2: kom langs in onze showroom

   Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

   Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

   Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

   Stap 4: de oplevering van uw woning

   De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

   Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

   Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

   Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

   Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

    

   Prijsindicatie ontvangen

   Vloerafwerking bij nieuwbouwwoningen

   Houd er bij vloerafwerking rekening mee dat iedere woning anders is en uw woning kan gaan ‘werken’. Door de werking verschilt de beste vloer voor nieuwbouw per situatie. Onze specialisten weten in ieder geval perfect hoe ze aan de slag moeten met uw vloer. Zo houden ze rekening met verschillende aspecten waaronder de spanning die op uw vloer kan komen te staan. Wij raden u aan advies in te winnen bij een adviseur als u een nieuwe vloer uitkiest?  Vaak kunnen ze tips geven waardoor de vloer nog beter tot zijn recht komt.