Wat is de beste wandafwerking voor een nieuwbouwwoning?

Als eigenaar van een nieuwbouwwoning heeft u veel overwegingen te maken. U wilt namelijk uw huis volledig inrichten naar eigen wens. Een belangrijke heersende vraag hierbij is ‘wat is de beste wandafwerking voor mijn nieuwbouwwoning?’.

Maakt u zich geen zorgen, wij vertellen u in dit artikel namelijk alles over de beste wandafwerking voor uw nieuwbouwwoning!

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Waar moet u op letten bij een wandafwerking van een nieuwbouwwoning?

Zoals bij alle grote keuzes is het belangrijk om bij wandafwerking het direct goed te doen. U maakt namelijk het liefst de investering voor de lange termijn. Om een weloverwogen keuze te maken, is het belangrijk om uw opties te kennen. De opties bestaan uit stucwerk en behang.

Stucwerk

Stucwerk is een aanpak waarbij muren voorbereid of gedecoreerd worden. Het stucwerk kan gebruikt worden om muren decoratief af te werken of om muren voor te bereiden voor verdere afwerking. Bij stucwerk kunt u onder andere kiezen voor spackspuitwerk, behangklaar stucen, sausklaar stucen en sierpleister. Deze verschillende vormen stucwerk hebben allen verschillende voor- en nadelen. Laat u dan ook door de specialisten van Uwnieuwbouwwoning.nl adviseren over welk type stucwerk het best te gebruiken is voor uw nieuwbouwwoning.

Behangen

Naast het stucwerk kunt u ook kiezen voor muurafwerking door middel van behang. De opties bestaan bij behangen uit renovlies, glasvliesbehang en glasvlezelbehang. Voor de nieuwbouwwoningen wordt vaak gekozen voor wandafwerking met glasvlies. Het grote voordeel van glasvlies is namelijk dat het scheurvorming in het stucwerk voorkomt. Daarmee is het minder kwetsbaar voor beschadigingen.

Wist u dat bij nieuwbouwwoningen (woningen jonger dan 2 jaar) de werking van de muren heftiger is? Hierdoor is de kans op scheuren in het stucwerk groter ten opzichte van renovatiewoningen. Daar werken de muren namelijk niet meer en is de kans op scheuren dus kleiner. Doordat alle wanden ‘nieuw’ en behangklaar worden opgeleverd is behangen voldoende om de wanden strak af te werken. Wandafwerking met behang is bij nieuwbouwwoningen daarmee de beste keuze. Een andere goede keuze qua muurafwerking bij nieuwbouwwoning is om gebruik te maken van glasvezelbehang.

Waarom je de wandafwerking door een professioneel bedrijf moet laten uitvoeren

Als u de keuze voor de wandafwerking in uw woning heeft gemaakt, kunt u de vakman aan de slag laten gaan. Als u nu voor goede wandafwerking kiest is dat aangenaam voor later. Mocht u vragen hebben of advies willen, dan kunt u ook direct contact met ons opnemen. Dit kan zowel via ons contactformulier als telefonisch of per e-mail.

Bekijk ook onze tips!

In het filmpje hieronder hebben wij een checklist die je nodig hebt om aan de slag te gaan met de wandafwerking voor nieuwbouwwoningen. Bekijk ons YouTube kanaal als je meer tips wil!

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:
  In 4 stappen naar woongeluk

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   

  Prijsindicatie ontvangen