Op zaterdag 25 mei zijn onze showrooms in Deventer en Hoofddorp geopend >> Maak direct een afspraak.

Wat zijn de voor- en nadelen van een gietvloer?

Een gietvloer wordt steeds populairder. Het is een strakke en naadloze afwerkvloer die je veel ziet in moderne huizen. Wat zijn de voor- en nadelen van deze vloerafwerking? En welke ervaringen zijn er met gietvloer in nieuwbouwwoningen? In dit artikel geven wij je alle informatie over gietvloeren.

9.3
408 beoordelingen
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar
gietvloer voorbereiding

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer zonder naden die op de dragende vloer wordt gegoten. Dat geeft een heel strak resultaat. Zo zijn er diverse soorten gietvloeren.

Betonlook gietvloer

Een gietvloer met betonlook geeft je huis een industriële uitstraling. Deze vloer past goed in een moderne inrichting.

Epoxy gietvloer

De ideale harde gietvloer voor zakelijk gebruik. De epoxy gietvloer kom je tegen in sportzalen en zakenruimten. Voor woonruimtes wordt meestal gekozen voor een zachtere gietvloer, zoals de PU gietvloer.

Cementgebonden gietvloer

De cementgebonden gietvloer is gemaakt van 100 procent natuurlijke materialen. Dit is een vloer met een stoere cementgebonden basis.

Geluiddempende gietvloer

Woon je in een flat of bovenwoning? Dan is de geluiddempende gietvloer fijn. Hij is ook heel zacht voor de voeten.

PU gietvloer

Een polyurethaan gietvloer combineert de betonlook met de gemakken van een kunststof vloer. Dit is een populaire keuze voor woonhuizen.

Bekijk onze volledige gietvloeren collectie

Onze volledige collectie bekijken? Ontvang de brochures van Arturo:


  Toepassingen van de gietvloer

  Woonkamer

  Een gietvloer laat je eenvoudig in de woonkamer leggen. De gietvloer is door zijn naadloze afwerking geschikt voor het hele gezin. Zeker als je huisdieren hebt, is deze vloer een aanrader. Je hebt de vloer zo weer schoon.

  Badkamer

  Een gietvloer is ook geschikt voor de badkamer en wordt hiervoor voorzien van een waterdichte coating. Doordat er geen naden zijn, heb je minder kans op kalkaanslag. Dat is hygiënisch en mooi.

  Keuken

  De keuken is het hart van het huis. Hier bereid je het eten, heb je goede gesprekken en zit je gezellig samen aan de keukentafel. Een gietvloer geeft de keuken de sfeervolle uitstraling die hierbij hoort.

  Meer lezen over de verschillende soorten gietvloeren en hun toepassingen? Op deze overzichtspagina gietvloer vind je alle informatie.

  man die gietvloer plaatst
  voor- en nadelen gietvloer

  Voordelen van een gietvloer

  Een gietvloer geeft je woonkamer, badkamer of keuken een unieke uitstraling. Daarnaast heeft een gietvloer nog veel voordelen.

  Makkelijk in onderhoud

  Een gietvloer schoonmaken doe je snel en eenvoudig. Vuil trekt niet in de vloer, maar blijft erop liggen. Hierdoor heb je de vloer zo schoon. Doordat er geen vervelende overgangen en naden zijn, beweeg je nog makkelijker met de stofzuiger door huis.

  Goede geleiding van warmte

  Met een gietvloer heb je snel warme voeten. Deze vloer neemt de warmte uit de woonruimte snel over. Wil je nog meer wooncomfort? Dan combineer je de gietvloer met een vloerverwarming.

  Waterdicht

  Water trekt niet in de vloer, wat verschillende voordelen oplevert. Hierdoor heb je geen schimmelvorming en is je vloer beter bestand tegen ongelukjes. Gooit je kind een beker limonade om? Met de gietvloer is dat geen probleem. Je haalt er een doekje overheen en de vloeistof is direct weg.

  Gaat lang mee

  Gietvloeren hebben een hele lange levensduur. Ze gaan tot wel twintig jaar mee en zijn daarom een duurzame keuze.

  Nadelen van een gietvloer

  Gevoelig voor krassen

  Een gietvloer is gevoelig voor krassen en strepen. Dat los je eenvoudig op door viltjes onder je meubels te plaatsen. Heb je een kat? Leer deze direct dat ze niet haar nagels in de vloer moet zetten. Ook deze kunnen kleine krasjes veroorzaken. En je hakken? Die doe je beter uit bij de voordeur. Deze kunnen de vloer op de lange termijn beschadigen.

  Aanbrengen duurt meerdere dagen

  Een gietvloer ligt er snel in, maar het drogen duurt lang. Hierdoor kun je de ruimte meerdere dagen niet gebruiken. Kies daarom voor het juiste moment om een gietvloer te plaatsen, bijvoorbeeld tijdens een vakantie of weekend weg.

  Professioneel bedrijf nodig

  Het leggen van een gietvloer is een lastig proces waarbij eenvoudig scheuren ontstaan. Hier heb je echte vakmannen voor nodig. Wil je het aanleggen van je gietvloer uitbesteden? Kies dan voor de professionals van Uwvloerafwerking.nl die veel ervaring hebben met het plaatsen van gietvloeren.

  Klantcase

  Wat zijn de ervaringen van een gietvloer in nieuwbouw?

  Gietvloeren zijn een populaire keuze voor nieuwbouw. Deze onderhoudsvriendelijke vloeren zijn ideaal voor grote gezinnen, waarin weinig tijd is voor het schoonmaken van het huis. Met een gietvloer is dat zo gedaan.

  Wanneer je een gietvloer voor nieuwbouw zoekt zijn er veel mogelijkheden. Er is veel keuze in kleur en patroon waardoor er voor iedereen een geschikte gietvloer is. De gietvloer straalt rust en ruimte uit, wat goed past in moderne huizen. Hierdoor is het ook goed te combineren met verschillende interieurstijlen. Bekijk hier een klantencase over een gietvloer.

  Wil je ook genieten van een prachtige nieuwbouw gietvloer? Neem dan contact op met de professionals van Uwvloerafwerking.nl. Bij hen heeft u één aanspreekpunt voor alle werkzaamheden in vloer-, muur- en plafondafwerking.

  Wat kost een gietvloer?

  De kosten voor een gietvloer verschillen per situatie. Het is afhankelijk van de oppervlakte van je vloer, het soort vloer en de hoeveelheid lagen die aangebracht moet worden.

  Wil je weten wat de kosten voor een gietvloer in jouw huis zijn? Vul dan onze prijsindicatietool in. Hierin wordt wat meer informatie over je vloeroppervlakte gevraagd. Vul de vragen volledig in voor een inschatting van de kosten.

  Hoe ziet een gietvloer eruit?

  Wil je weten hoe een gietvloer eruitziet? Maak dan een afspraak in de showroom. Hier krijg je direct professioneel advies over het aanleggen van een gietvloer.

  Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

  Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

  Ontdek ons inspiratie magazine!

  In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


   In 4 stappen naar woongeluk

   Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

   Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

   Stap 2: kom langs in onze showroom

   Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

   Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

   Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

   Stap 4: de oplevering van uw woning

   De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

   Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

   Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

   Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

   Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   Merken die wij gebruiken
   ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors