Op zaterdag 25 mei zijn onze showrooms in Deventer en Hoofddorp geopend >> Maak direct een afspraak.

Beste wandafwerking woonkamer

Op het gebied van wandafwerking voor uw woonkamer zijn er legio aan mogelijkheden. Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag met het maken van de juiste keuze. Met onze ervaring en expertise weten wij exact hoe we wanden van de woonkamer op de juiste en mooiste manier kunnen afwerken. In dit artikel staan we dan ook stil bij de verschillende soorten wandafwerkingen voor de woonkamer.

9.3
408 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Wandafwerking

Wandafwerking bepaalt grotendeels de sfeer van uw woonkamer. Doordat er talloze mogelijkheden bestaan om wanden te bewerken, is er altijd wel een afwerking te vinden die bij uw persoonlijke voorkeur past. Voorbeelden van wandafwerkingen die Uwnieuwbouwwoning.nl onderneemt zijn glasvezelbehang, glasvliesbehang, glasweefselbehang, renovlies behang, scanbehang en wanden stucen (zowel saus- als behangklaar). Elke afwerking kan ook weer in verschillende kleuren en designs. De meest voorkomende afwerking is stucen of sauzen. De reden hierachter is dat men dit over het algemeen de strakste en mooiste manier van afwerking vindt. Wilt u graag meer weten over de verschillende soorten afwerkingen, lees dan gerust verder over de diverse mogelijkheden van de wandafwerking van uw woonkamer.

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang als wandafwerking voor de woonkamer kan een goede keuze zijn. Niet alleen is glasvezelbehang erg sterk, maar het is ook stootvast en scheur overbruggend. Een ander voordeel is dat het materiaal eenvoudig reinigbaar is. Daarnaast kunt u het behang overschilderen in uw gewenste kleur. Kortom, als u een vrije keuze wilt maken over welke kleur uw woonkamer wordt dan is glasvezelbehang een uitstekende keuze. Belangrijk detail is dat deze wandafwerking een fijne tot grove structuur kent.

Glasvliesbehang

Bent u enthousiast over glasvezelbehang? Maar heeft u liever een een woonkamer met glad afgewerkte wanden in plaats van wandafwerking met een bepaalde structuur? Dan is glasvliesbehang wellicht een goede keuze voor u. Glasvliesbehang komt namelijk grotendeels overeen met glasvezelbehang, met het verschil dat het behang geen structuur kent.

Glasweefselbehang

Glasweefselbehang is verkrijgbaar in twee verschillende soorten, namelijk glasvliesbehang en glasvezelbehang. Glasvliesbehang is glasweefselbehang met een gladde structuur, na het aanbrengen van glasvliesbehang zal uw muur niet te onderscheiden zijn van een gestucte muur. Glasvezelbehang is glasweefselbehang met een fijne of grove structuur. In deze laatste soort wandafwerking heeft u keuze uit verschillende dessins.

Renovlies behang

Renovlies behang is een soort glasweefselbehang zonder structuur. Dit type wandafwerking van de woonkamer kent twee belangrijke voordelen, namelijk dat het vrij goedkoop is en een gladde afwerking heeft. Nadat het renovlies behang is aangebracht zullen de wanden van uw woonkamer er superstrak uitzien. Renovlies behang wordt dan ook vaak gebruikt als alternatief voor stucwerk.

Scanbehang

Scanbehang, ook wel bekend als glasvezelbehang, glasvliesbehang, glasweefselbehang of renovliesbehang, is erg populair. Het behang kent veel voordelen, zo kan het worden aangebracht over kleine scheurtjes en barstjes in uw wanden, waarna uw wanden er weer strak uit zullen zien. Ook heeft scanbehang een brandvertragende werking, wat zorgt voor een extra veilig gevoel. Wel zo prettig in uw woonkamer!

Sausklaar stucen

Sausklaar stucen is vaak wat duurder dan behangklaar stucwerk. Indien u de wanden van uw woonkamer wilt sauzen nadat het is gestuct, dan zouden we wel echt aanraden om te kiezen voor sausklaar stucwerk. Daarmee haalt u het beste uit uw woning.

Behangklaar stucen

Behangklaar stucwerk is ideaal voor uw wanden, vooral als u nu al weet dat u uw wanden van de woonkamer na het stucen wilt laten behangen. Het voornaamste voordeel van behangklaar stucen is het prijsverschil ten opzichte van het sausklaar stucen. Het verschil in het tarief komt door meer manuren, bij het sausklaar stucen moeten de wanden gladder afgewerkt zijn dan bij de wanden die klaargemaakt worden voor het behang.

Zoveel smaken, zoveel keuzes

Zoals u waarschijnlijk al opgemerkt heeft zijn er verschillende soorten wandafwerkingen voor uw woonkamer. Wat de beste keuze is qua wandafwerking van uw woonkamer is afhankelijk van uw persoonlijke smaak. Wij hebben ons best gedaan om de verschillende soorten wandafwerkingen voor uw woonkamer zo grondig mogelijk uit te leggen.

Bent u nog aan het twijfelen over welke wandafwerking van uw woonkamer het best is? Dan zouden we u willen uitnodigen om eens langs te komen bij onze showroom. In onze showroom kunt u de verschillende wandafwerkingen rustig bekijken. Dit kan erg waardevol, zo niet doorslaggevend, zijn bij uw keuze. Indien u interesse heeft om de wandafwerkingen in onze showroom te komen bekijken, dan zouden we u willen verzoeken om van tevoren een afspraak te maken. Dit kan eenvoudig via onze website. Hopelijk zien we u gauw in onze showroom! Heeft u nog vragen voordat u een afspraak inplant, bel ons dan gerust op 0570 57 36 63.

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


  In 4 stappen naar woongeluk

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors