Op zaterdag 20 april is onze showroom in Hoofddorp geopend >> Maak direct een afspraak.

Plinten plaatsen

Heeft u onlangs een nieuwbouwwoning gekocht of wilt u uw huidige woning renoveren? Plinten plaatsen is een van de werkzaamheden die Uwnieuwbouwwoning.nl voor u uit handen kan nemen. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

9.3
395 beoordelingen

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Welke typen plinten zijn er?

Al onze plinten zijn van MDF (hout), wat gemonteerd wordt in combinatie met het afnemen van een PVC– of gietvloer. Plinten zijn altijd nodig om uw wanden te beschermen, bijvoorbeeld voor tijdens het stofzuigen en dweilen. Bovendien komt het vaak voor dat de onderste paar cm niet helemaal strak worden afgeleverd door uw aannemer. Onze specialisten zijn gespecialiseerd in het plaatsen van twee soorten plinten: gegronde plinten en gelakte plinten. Beide soorten zijn verkrijgbaar in drie verschillende hoogtes: 7, 9 en 12 cm. 

 

 

 

 

Gegronde plinten

Wanneer u voor gegronde plinten kiest moet er nog een afwerking volgen nadat deze zijn geplaatst. Denk daarbij aan het plamuren van de kieren tussen de plintdelen in, het afkitten van de kier tussen de plint en de muur en de plint op de juiste kleur aflakken. 

Gelakte plinten

De gelakte plinten daarentegen worden kant-en-klaar gemonteerd. De daarbijbehorende kieren tussen de plintdelen worden niet behandeld. Bij de plint RAL9005 (zwart) valt dit het minst op, aangezien er dan een donkere kier zit tussen twee donkere plinten. Bij lichte plinten valt dit uiteraard wel direct op. 

Wat zijn de kosten van plinten plaatsen?

U bent nu goed op de hoogte over plinten plaatsen. Echter begrijpen we dat u ook benieuwd bent naar de kosten ervan. Om een schatting te krijgen van de kosten die voor uw woning van toepassing zijn kunt u gemakkelijk een prijsindicatie aanvragen via onze prijsindicatie tool. Vervolgens geeft u de afmetingen en uw wensen aan en voilà, binnen 1 minuut heeft u de prijsindicatie in uw mailbox. 

Waarom plinten laten plaatsen door Uwnieuwbouwwoning.nl?

Herkent u het? Al die werkzaamheden die bij een nieuwbouwwoning komen kijken, zoals uw wanden laten behangen, de trappen afwerken en zolderplaten afwerken. Doordat we bij Uwnieuwbouwwoning.nl de complete afbouw van uw woning kunnen verzorgen hoeft u dit maar bij één partij uit te besteden! Zo voorkomt u in één klap dat u heel veel tijd kwijt bent met alles zelf uit te moeten zoeken.

Interesse? Vraag vrijblijvend een prijsindicatie aan!

Nu al geïnteresseerd? Vraag een vrijblijvende prijsindicatie aan! Wilt u liever bellen, mailen of langskomen? Via de contactpagina kunt u ons bellen of mailen. Heeft u baat bij een fysieke afspraak? Dat kan! Kom gerust langs in onze showroom en wij verwelkomen u met een hemels kopje koffie of thee. Plan direct een afspraak in.

Bereken uw prijsindicatie

Mock-up inspiratie magazine Uwnieuwbouwwoning.nl

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors