Nieuwbouwwoning sausklaar maken

Wanneer u een nieuwbouwwoning heeft gekocht, wilt u natuurlijk alles mooi afwerken in de juiste kleuren en zo snel mogelijk verhuizen. Toch is het verstandig om een nieuwbouwwoning eerst goed te laten drogen en ventileren. Het bouwvocht moet namelijk nog uit het huis trekken en u wilt immers geen schimmel in uw stucwerk of afgebladderde verf na het sauzen. Hieronder leest u alles over een nieuwwoning sausklaar maken.

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Sausklaar maken

Maar wanneer kunt u de woning dan wel sausklaar laten maken? En hoe lang duurt het voordat u kunt beginnen met schilderen? Wij zetten in dit artikel de belangrijkste aandachtspunten voor sauzen in een nieuwbouwwoning voor u op een rijtje.

 

Tips voor het drogen van een nieuwbouwwoning

Doordat uw huis tijdens de bouw in aanraking is gekomen met veel regen, zit er nog veel vocht in de vloeren, wanden en plafonds wanneer de woning wordt opgeleverd. De snelheid waarmee het pleisterwerk van een nieuwbouwwoning droogt, hangt af van verschillende factoren. Zo houdt een huis dat is gebouwd in de winter meer vocht vast, dan een woning die gebouwd is tijdens de zomer. Ook kan een goede ventilatie het droogproces bevorderen. Wij geven u wat tips om het proces te verbeteren: 

 

Geleidelijk opwarmen

U kunt uw nieuwbouwhuis geleidelijk opwarmen met 1 graad per twee dagen. Wanneer dit te snel gebeurt, is er namelijk meer kans op het optreden van krimpscheurtjes. 

 

Ventileren

Daarnaast is het belangrijk om uw woning goed te laten ventileren om het drogen te versnellen. U kunt de ramen en deuren tegen elkaar openzetten voor een goede luchtcirculatie. 

 

Meubels niet tegen de muren

Wanneer u al meubels in uw woning heeft, is het belangrijk om deze altijd op minimaal 5 cm afstand van de muren te houden. Op deze manier kan de muur achter de meubels ook goed drogen. 

 

Wanneer kunt u schilderen in een nieuwbouwwoning?

De vuistregel is om twee seizoenen te wachten met schilderen, nadat de woning is opgeleverd. De oppervlaktes kunnen verraderlijk droog lijken, maar stiekem nog veel vocht bevatten. Daarom is het altijd een goed idee om uw woning de tijd te geven om goed te drogen.

 

Sausklaar maken nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoningen worden vrijwel altijd behangklaar opgeleverd. Wij kunnen deze dan gemakkelijk sausklaar voor u maken, doordat er maar een dunne gipslaag nodig is om het oppervlakte egaal te maken en oneffenheden weg te werken. 

Bovendien bieden wij meerdere diensten aan voor een complete afwerking van uw woning. Wij ontzorgen u graag in het hele proces van de afwerking. Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor uw woning? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u altijd vrijblijvend een prijsindicatie op maat bij ons aanvragen. 

Prijsindicatie aanvragen

Wij ontzorgen u graag bij de complete afbouw van uw nieuwbouwwoning. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw nieuwbouwwoning? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u altijd vrijblijvend een prijsindicatie op maat bij ons aanvragen. Deze ontvangt u binnen enkele minuten in uw mailbox.

 

Bereken uw prijsindicatie

Showroom afspraak

Wij begrijpen dat de afwerking van uw woning heel belangrijk is en dat u zich goed wilt informeren voordat u keuzes maakt. Wij ontvangen u daarom graag in onze showroom om al uw wensen door te nemen. Ook krijgt u natuurlijk de beste indruk van ons werk wanneer u van dichtbij kunt zien hoe uw droom wand, vloer of trap eruit ziet.

Wilt u eens langskomen? Maak eenvoudig een afspraak met één van onze adviseurs.

 

Bezoek onze showroom

Afbouw uwnieuwbouwwoning. Showroom bezoeken?
Kom langs in de showroom van Uwnieuwbouwwoning
Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:
  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   

  Prijsindicatie ontvangen