Op zaterdag 25 mei zijn onze showrooms in Deventer en Hoofddorp geopend >> Maak direct een afspraak.

Uwnieuwbouwwoning.nl geeft antwoord op 7 vragen over stucen

Wilt u één of meerdere ruimtes in uw woning of bedrijfspand stucen of laten stucen? Zit u met vragen waar u een antwoord op wil, voordat u er mee aan de slag gaat?

Bij Uwnieuwbouwwoning.nl geven wij antwoord op de zeven meest gestelde vragen over stucen.

9.3
408 beoordelingen
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Vraag 1: Wat heb je nodig om te stucen?

Zelf stucen is met een beetje handigheid en kluservaring ook voor de niet-professional te doen. Daarbij zijn een goede voorbereiding en het juiste materiaal essentieel. Zorg ten eerste voor de juiste soort stuc, het moet namelijk passen bij de ondergrond. Ook de gewenste dikte verschilt per ondergrond. Wat u naast het stuc nodig heeft aan materiaal is voorstrijkmiddel, stucloper voor het afdekken, ducttape en hoekbeschermers.

Wat betreft gereedschap is het belangrijkste een speciale mixer, die kunt u bijvoorbeeld huren bij een bouwmarkt. Daarnaast een grote, schone kuip om het stuc in te mixen en nog wat kleine, handige zaken, zoals een troffel, een spackmes, een schuursponsje, een plantenspuit en een nadenroller.

Vraag 2: Hoe dik is stucwerk?

Hoe dik u het stucwerk moet aanbrengen is afhankelijk van de ondergrond. Een betonnen muur bijvoorbeeld, is een stuk vlakker dan een gemetselde muur. Om een gemetselde muur egaal glad te krijgen is dus een dikkere laag nodig dan voor beton. De meest voorkomende dikte van stucwerk is echter van 5 tot 8 millimeter.

Vraag 3: Hoe lang moet stucwerk drogen?

De droogtijd van stucwerk hangt sterk af van de dikte ervan. De vuistregel is dat voor elke millimeter stucwerk een dag nodig is. Aangezien stucwerk gemiddeld 5 en 8 millimeter dik is komt dat meestal neer op 5 tot 8 dagen.

Bij Uwnieuwbouwwoning.nl houden we voor de zekerheid anderhalve week aan. Een enkele keer, na het aanbrengen van een veel dikkere laag dan gemiddeld, kan het nog langer duren. Het kan voorkomen dat het langer duurt vanwege een natte en koude periode. Dit wordt natuurlijk vooraf aangegeven. Hou er ook rekening mee dat bij het drogen de

Vraag 4: Hoelang wachten met schilderen na het stucen?

U kunt beginnen met schilderen wanneer het stucwerk droog is en wanneer de primer is aangebracht. Zoals hierboven vermeld dient u, afhankelijk van de dikte van het stucwerk, 5 tot 14 dagen te wachten voordat u kunt beginnen met schilderen.

Stucen nieuwbouw kosten
Wand mooi laten afwerken doormiddel van stucwerk. Waar kan ik mijn wand goedkoop laten afwerken?

Vraag 5: Is het mogelijk over behang te stucen?

Stucwerk kunt u niet over behang heen aanbrengen. Alle behang en ook de lijmresten dient u grondig te verwijderen. Zorg voor zo glad mogelijke muren voordat u begint met stucen.

Vraag 6: Is het mogelijk over tegels te stucen?

Over tegels stucen is mogelijk alleen biedt het teveel risico’s en later problemen. Wij adviseren daarom om altijd terug naar de basis te gaan. Zo voorkomt u op een later moment problemen.

Vraag 7: Is stucen op hout mogelijk?

Over het algemeen raden we af om rechtstreeks op hout te stucen. Hout ‘werkt’ en daardoor kan het stucwerk gaan afbrokkelen. Het kan eventueel wel met een tussenlaag van speciaal daarvoor gemaakte platen. Maar wij raden dit af, omdat het op de lange termijn te veel problemen gaat geven.

Bekijk voorbeelden van stucwerk in onze showroom

Wilt u liever eerst met eigen ogen zien hoe stucwerk er in de praktijk uitziet? Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom in Deventer of Hoofddorp. Hier kunt u stucwerk en al onze andere producten bekijken, inspiratie opdoen en al uw vragen stellen aan onze adviseurs.

Op afspraak kunt u standaard terecht tot 17.00 uur. Via de kalender op onze afspraak pagina maakt u eenvoudig een afspraak op een datum en tijd die u schikt. Wilt u liever ’s avonds een afspraak maken? Bel dan naar 0570 57 36 63

Daarom kiest u voor Uwnieuwbouwwoning.nl

Kiest u voor stucen of andere wandafwerking door Uwnieuwbouwwoning.nl, dan kiest u voor:

 • Uitstekende prijs-prestatieverhouding;
 • Onze vakmensen zijn ervaren, goed geschoold en toegewijd;
 • Wij werken uitsluitend met kwaliteitsmateriaal en gereedschap van A-merken;
 • Duurzaamheid: het stucwerk gaat lang mee en u krijgt jarenlange garantie.

Stucwerk laten aanbrengen? Vragen? Neem contact op!

Wilt u stucwerk laten aanbrengen in uw nieuwbouw- of bestaande woning? Heeft u hier vragen over, of andere vragen over onze werkzaamheden? Bel naar 0570 – 573663, stuur een e-mail naar [email protected] of vul ons contactformulier in!

Wanden van uw nieuwbouwwoning stucen

Schakel de professionals in van Uwnieuwbouwwoning.nl

Wil je goed advies over de afbouw van een badkamer in je nieuwbouwwoning? Uwnieuwbouwwoning is een onafhankelijke adviseur die je daar graag alles over vertelt. Neem nu contact met ons via [email protected].

In 4 stappen naar woongeluk

Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

Stap 2: kom langs in onze showroom

Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

Stap 4: de oplevering van uw woning

De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors