Tips voor sauzen

Of het nu gaat om nieuwbouw of een bestaande woning, voor het netjes en strak afwerken van wanden en plafonds is sauzen vaak een perfecte oplossing. Het geeft een ruimte een nieuwe, frisse en ruimtelijke uitstraling. Voor een optimaal resultaat vraagt sauzen om een goede voorbereiding. We geven drie tips voor perfect strak en fris sauzen.

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

1. Sausklaar stucwerk voorstrijken

Begin niet aan het sauzen als er oneffenheden zijn. De beste oplossing is doorgaans om eerst voor te strijken. Heeft u hier geen ervaring mee, dan kunt u dit het beste aan een professional overlaten. De vakmensen van Uwnieuwbouwwoning.nl staan voor u klaar, om 100% kwaliteit te leveren tegen scherpe prijzen. 

2. Plafond sauzen zonder strepen

Een veelvoorkomende irritatie bij een plafond sauzen is streepvorming. Is het plafond al eerder geschilderd, dan valt het vaak mee en vertonen zich meestal geen strepen. Bij een nieuw, nog niet eerder geschilderd plafond is dat anders. Gebruik daarom bij een nieuw plafond altijd eerst een primer. Breng eerst een laag primer aan, voor het schilderen. Dat zorgt voor een minder zuigende werking van de ondergrond. 

Let ook op de keuze van de roller om strepen bij het sauzen te voorkomen. Bij een ondergrond met structuur is het beter om een harige roller te gebruiken. Bij een gladde ondergrond is een kortharige beter. 

3. Muren ontvetten voor sauzen

Muren ontvetten voor het sauzen draagt bij aan mooi, schoon en egaal eindresultaat. Het kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met speciale muurontvetter. Een andere bekende oplossing is een emmer water met een scheut ammonia gebruiken.

Ga eerst met een zachte, droge borstel over de te sauzen muur. Dompel vervolgens een doek in water met zeep, knijp deze uit zodat deze vochtig is (dus niet nat) en maak daarmee de muur schoon. Daarna is de volgende stap het wassen van de muur met een spons met de muurontvetter of met water met een scheut ammonia.

Doe voor het muren sauzen altijd het ontvetten als eerste stap. Bij eerst schuren en daarna ontvetten is namelijk het risico groot dat het vet en vuil zich meer verspreidt door het schuren. Daar komt bij dat eerst schuren en dan pas ontvetten u meer schuurpapier kost. Het vuil en vet gaat zich namelijk ophopen op het schuurpapier.

Bezoek de showroom van Uwnieuwbouwwoning.nl

Met onze tips voor sauzen kunt u zelf aan de slag, maar misschien wilt u het sauzen liever uitbesteden. Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Hier kunt u ons uitgebreide productassortiment bekijken, al uw vragen stellen en maatwerk advies van onze adviseurs krijgen.

Neem contact op!

Heeft u vragen over onze tips voor sauzen, of wilt u meer weten over sauzen door de vakmensen vanUwnieuwbouwwoning.nl? Neem contact met ons op! Bel naar 0570 57 36 63, stuur een e-mail naar [email protected] of ga naar onze contactpagina.

Bereken uw prijsindicatie

Mock-up inspiratie magazine Uwnieuwbouwwoning.nl

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:
  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   

  Prijsindicatie ontvangen