Woningtrends 2021: fris het nieuwe jaar in

Na het bewogen jaar dat we achter de rug hebben, is het goed te begrijpen dat mensen in 2021 toe zijn aan verandering. Vooral nu thuiswerken de norm is geworden, is het een goed idee om met een frisse blik naar uw woning en interieur te kijken. Wilt u dit jaar de muren een nieuwe look geven of kan uw woonkamer trendy accessoires gebruiken? De ontwikkelingen op het gebied van woningtrends hebben niet stilgestaan en dus ook in 2021 zijn er weer genoeg verfrissende ideeën voor uw huis. We vertellen graag wat voor woontrends u dit nieuwe jaar kunt verwachten. Benieuwd hoe wij u kunnen helpen bij de afwerking van uw nieuwbouwwoning? Maak een afspraak in de showroom!

9.3
391 beoordelingen

Ontvang een vrijblijvende prijsindicatie

  • Binnen 1 minuut aangevraagd.
  • Direct in uw mailbox.
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Thuiswerken tussen de aardtinten

Om in 2021 weer met nieuwe energie aan de slag te kunnen gaan, is het belangrijk om thuis een fijne werkomgeving te creëren. Daarvoor hoeft u niet per se het complete interieur te veranderen, maar eerst kunt u bijvoorbeeld de muren aanpakken. Met glasvliesbehang zorgt u eenvoudig voor een egale wandafwerking met de uitstraling van mooi stucwerk. Zowel voor glasvliesbehang als voor glasvezelbehang geldt dat het overschilderbaar is, dus u kunt ervoor kiezen om er een mooie kleur over te schilderen.

Wat kleur betreft zit u in het nieuwe jaar goed met aardse tinten. Deze trend kwam afgelopen tijd al naar voren en zal voorlopig nog niet verdwijnen. Als inspiratie kunt u de lichtbruine kleur ‘Brave Ground’ nemen, volgens Flexa dé kleur voor 2021. Tip: gebruik in uw interieur subtiele kleuraccenten binnen dezelfde kleurgroep om het rustig te houden.

Woningtrends

 

Natuurlijke elementen in woonaccessoires

Niet alleen op de muren, maar ook in woonaccessoires worden de aardse trends de komende tijd doorgezet. Denk aan het gebruik van organische materialen en verschillende groene of bruine tinten. Creëer extra levendigheid met planten of zorg voor een warme uitstraling met een nieuw tapijt.

Wat ook helemaal bij het nieuwe jaar past, is het toevoegen van een statement piece aan uw interieur. Ga voor iets persoonlijks of kies bijvoorbeeld een bijzondere lamp. Zo’n statement piece komt perfect tot zijn recht binnen een rustige en warme inrichting. Verder kunt u natuurlijke kleuren en materialen terug laten komen in kussens, gordijnen, lijsten of bloempotten.

Van marineblauw en okergeel tot Scandinavische eenvoud

Het afgelopen jaar werd er qua interieur volop voor marineblauw gekozen, een rijke kleur waarmee u alle kanten op kunt. Goed nieuws, met deze trend gaan we in 2021 vrolijk verder! Marineblauw is natuurlijk redelijk donker van aard, maar goed te combineren met okergele tinten om toch meer licht te creëren.

Haalt u liever nog meer warmte in huis? De populaire Scandinavische woontrend draait volledig om minimalisme en veel licht. Daar hoort een strakke afwerking en een eenvoudig kleurenpallet bij. Vindt u het minimale kleurgebruik toch wat beperkt, dan is een wand met een mooie natuurfoto of met abstractere landschap dessins misschien iets voor u. De komende tijd zal ook deze trend zich doorzetten. Plaats er grote planten of droogbloemen bij en zo creëert u met natuurlijke elementen een levendige ruimte.

Visgraat vloer met houten tafel en bankje. woningtrends 2023

Een nieuwe vloer of trap combineren met de trends

Bent u dit jaar van plan om uw vloer of trap te vernieuwen, dan kunt u de renovatie direct mooi laten aansluiten op de woontrends van 2021. Een nieuwe vloer geeft uw huis meteen een frisse aanblik. Dit jaar kunt u het best de keuze maken voor een lichte houten vloer, geheel in lijn met de Scandinavische stijl. Met een PVC vloer van VivaFloors kiest u voor een vloer die nauwelijks van echt hout te onderscheiden is. Ook voor uw trap is een strakke PVC afwerking mogelijk.

 

Als u een aards interieur wilt combineren met een industriële uitstraling, dan is een gietvloer een geschikte keuze. Ga bijvoorbeeld voor een strakke grijze vloer en laat in de muren en woonaccessoires natuurlijke elementen naar voren komen. Gietvloeren vindt u in meerdere kleuren en zijn eenvoudig te onderhouden. Twijfelt u over welke vloer bij uw woning past? Tijdens onze showroomdagen krijgt u persoonlijk advies zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


    In 4 stappen naar woongeluk

    Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

    Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

    Stap 2: kom langs in onze showroom

    Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

    Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

    Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

    Stap 4: de oplevering van uw woning

    De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

    Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

    Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

    Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

    Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

    Merken die wij gebruiken
    ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors