Op zaterdag 25 mei zijn onze showrooms in Deventer en Hoofddorp geopend >> Maak direct een afspraak.

Wat is afbouw?

Uwnieuwbouwwoning.nl biedt een brede keuze aan diensten op het gebied van afbouw. Maar wat is afbouw nu precies en wat valt er allemaal onder? Onder afbouw verstaan we alle werkzaamheden om een woning tot een gebruiksklaar niveau af te werken.

Denk daarbij aan wand- en vloerafwerking, maar ook bijvoorbeeld aan trappen en plafonds. We vertellen u graag meer over de afbouwmogelijkheden waarvoor u bij Uwnieuwbouwwoning.nl terechtkunt.

9.3
408 beoordelingen

Ontvang een vrijblijvende prijsindicatie

 • Binnen 1 minuut aangevraagd.
 • Direct in uw mailbox.
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Wat valt er onder afbouw?

Na oplevering moet er vaak nog veel gebeuren, voordat een nieuwbouwwoning daadwerkelijk bewoonbaar is. Het verschilt per project, maar meestal dient u zelf voor de wand-, vloer-, plafond- en trapafwerking te zorgen. Uwnieuwbouwwoning.nl neemt u graag alle werkzaamheden en zorgen uit handen. Voor het laten uitvoeren van de volgende afbouw werkzaamheden kunt u bij ons terecht:

Wandafwerking voor de afbouw van een huis

Wandafwerking

Wandafwerking draagt voor een groot deel bij aan de uitstraling en de sfeer in huis. Op het gebied van wandafwerking heeft u talloze keuzemogelijkheden bij ons. Kiest u bijvoorbeeld voor stuken, sauzen of behangen? Stuken geeft een gladde en verzorgde afwerking. Behangen biedt ook weer verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld glasvezelbehang met een grove structuur, of glasvliesbehang met een egale structuur.

Vloerafwerking

Bij Uwnieuwbouwwoning.nl heeft u ook een ruime keuze uit diverse soorten vloerafwerking. Wilt u bijvoorbeeld de uitstraling van hout of beton, maar de voordelen van kunststof? Onze PVC vloeren zijn bijna niet van echt hout of steen te onderscheiden. U geeft uw woning een unieke, natuurlijke uitstraling en tegelijkertijd geniet u van de voordelen van PVC, zoals een lange levensduur en makkelijk onderhoud.

Of kiest u voor een gietvloer? Gietvloeren geven een sfeer van ruimtelijkheid, door de naadloze en strakke afwerking. Welke vloerafwerking u ook kiest, Uwnieuwbouwwoning.nl werkt uitsluitend met topproducten en zorgt altijd voor een hoogwaardige afwerking.

Trapafwerking

De toegevoegde waarde van een mooie, veilige en effectieve afwerking van uw trap is niet te onderschatten. De trap is namelijk één van de meest gebruikte delen in een woning. Kiest u voor PVC met een geluiddempend effect op de trap? Of wilt u lakwerk in een specifieke kleur? Wat u ook kiest, wij zorgen voor hoogwaardige kwaliteit oplossingen.

Plafondafwerking

Ook op het gebied van plafondafwerking bieden wij veel keuze, zoals grof of glad stuken, gipsplaten of zolderplaten afwerken met bijvoorbeeld latex. Het plafond is vaak het grootste zichtbare oppervlak in een ruimte. Natuurlijk kijkt niemand continu omhoog, maar de afwerking van het plafond draagt sterk bij aan de uitstraling van een ruimte.

Wat is afbouw? Dat kan ook in vorm van plafond afwerking

Hoe lang duurt de afbouw bij een nieuwbouwwoning?

De omstandigheden, de oppervlakte, het materiaal, de werkzaamheden die u laat verrichten, het zijn een aantal van de vele factoren die de doorlooptijd van afbouw elke keer weer anders maken. Voor de afbouw van een woning is dan ook moeilijk een exacte tijd te geven. Een grove indicatie: afhankelijk van de keuzes die u maakt, kan de afbouw 1 week duren, maar ook 2 maanden.

Kan ik de afbouw zelf doen of is het beter om uit te besteden?

Het is zeker mogelijk zelf – deels – de afbouw te doen, mits u zelf ervaren en handig bent en over voldoende tijd beschikt. De grote voordelen van afbouw door professionals te laten uitvoeren, zijn echter snelheid en kwaliteit: onze vakmensen werken door hun ervaring en vakkennis snel en secuur.

De specialisten van Uwnieuwbouwwoning.nl zetten graag hun jarenlange ervaring, vakkennis en passie voor u in. Bovendien werken wij uitsluitend met A-merk verf en andere topproducten, om een hoge kwaliteit te garanderen. Daar komt bij dat u bij ons altijd één aanspreekpunt hebt voor al uw afbouwwerkzaamheden.

Man die werkt aan de afbouw van een woning

Wat zijn de kosten van afbouw?

De kosten van afbouw verschillen sterk per woning. Welke vormen van afwerking kiest u, hoe groot zijn de te behandelen oppervlaktes, is er sprake van bijzondere omstandigheden en nog veel meer factoren spelen een rol.

Wilt u vooraf een heldere en complete kostenindicatie? Gebruik dan onze prijsindicatie tool. Vul uw gegevens in en u krijgt een glashelder prijsoverzicht.

Bekijk de mogelijkheden bij Uwnieuwbouwwoning.nl

Wilt u van tevoren een duidelijk beeld van hoe onze diverse vormen van afbouw eruitzien? U bent welkom in onze showroom, waar u de beste indruk van ons werk krijgt en al uw vragen kunt stellen aan onze deskundige medewerkers. Maak een afspraak in onze showroom.

Medewerker geeft antwoord op de vraag ''wat is afbouw?''
Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


  In 4 stappen naar woongeluk

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors