Op zaterdag 25 mei zijn onze showrooms in Deventer en Hoofddorp geopend >> Maak direct een afspraak.

Waarom houten jaloezieën zo populair zijn

Met zoveel soorten raamdecoratie kan het lastig zijn om een keuze te maken. Wil je graag een ‘evergreen’ product dat stijlvol, praktisch én betaalbaar is? Kijk dan eens naar houten jaloezieën. Op deze pagina leggen we uit waarom dit type raamdecoratie populair was, is én zal blijven!

9.3
408 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Houten Jaloezie kan goedkoop en brengt sfeer

Ze brengen sfeer in de woning

Dat jaloezieën praktisch zijn is geen geheim, ze zien er alleen niet altijd even stijlvol uit. Dit komt niet zozeer door het design als door het materiaal. Houten jaloezieën zijn ideaal omdat ze naast praktisch ook mooi zijn om te zien. Die unieke houtnerf zorgt voor een bijzondere uitstraling die luxueus aandoet. Je brengt een landelijk karakter naar iedere stijl inrichting. Zo kleed je een moderne setting prachtig aan.

Meer controle over het licht.

Het grote pluspunt van jaloezieën is natuurlijk dat je ze in gesloten toestand toch kunt openen. De latten kunnen namelijk draaien. Zo kun je een beetje licht doorlaten, veel licht of de ruimte helemaal verduisteren. Daarnaast heb je invloed op de richting van het licht. Door de latten naar boven te richten zal er minder inkijk zijn zodat je licht in huis hebt met behoud van privacy. Uiteraard kun je ook altijd nog de houten jaloezieën geheel openen, eventueel in combinatie met vitrage.

Je kunt houten jaloezieën automatiseren

Die controle over het licht is uiteraard wel beperkt tot jouw inzet. Je moet namelijk steeds weer aan de koordjes trekken om de latten wat verder te openen of sluiten. Of toch niet? PoweredBlinds stelt je in staat om raamdecoratie te automatiseren. Je kunt complete sets bestellen inclusief motor en afstandsbediening. Het is tevens mogelijk om een app te gebruiken op je smartphone of tablet. Je bent niet beperkt tot één venster, je kunt alle gordijnen in huis bedienen met dezelfde app. Als je bijvoorbeeld rolgordijnen in de slaapkamer hebt of plissé gordijnen dan kun je ze eenvoudig koppelen aan de jaloezieën in de huiskamer. Vervolgens stel je scenario’s samen waarbij je ook andere slimme apparaten zoals lampen kunt integreren. Via de TaHoma slimme hub sluit je met gemak een Apple HomePod of Nest luidspreker aan voor bediening met je stem.

Ze zijn betaalbaar

Als klap op de vuurpijl zijn houten jaloezieën ook nog eens heel betaalbaar. Er zijn weliswaar goedkopere opties maar wat betreft prijs/kwaliteit verhouding zul je niet sneller een beter type raamdecoratie vinden. Zeker in combinatie met een elektrische bediening is de slijtage minimaal waarmee de levensduur erg gunstig uitvalt. Reinigen is ook eenvoudig zelf te doen, daar heb je geen dure stomerij of andere prijzige producten voor nodig.

Maatwerk is mogelijk

Het is vrij eenvoudig om houten jaloezieën op maat te laten maken. Zo kun je ook voor vensters met afmetingen die niet standaard zijn dit type raamdecoratie kiezen. Je kunt op de PoweredBlinds website informatie vinden over de manier van meten. Je kunt dit door een bedrijf laten doen maar als je de meetinstructies volgt is dit goed zelf uit te voeren. Jaloezieën hebben als voordeel dat ze op variabele hoogte geopend kunnen worden, het gaat vooral om de breedte. Als je een gemotoriseerd systeem hebt dan kun je het bereik eenmalig instellen en zal de motor altijd netjes op de gewenste hoogte stoppen.waarom-houten-jaloezieen-zo-populair-zijn

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


  In 4 stappen naar woongeluk

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors