Wat is het verschil tussen renovlies en glasvlies?

Als specialist in afwerking van nieuwbouw- en bestaande woningen biedt Uwnieuwbouwwoning.nl een brede keuze aan behang- en schilderwerk voor wanden en plafonds. Twee veelgevraagde behang soorten zijn renovlies en glasvlies. Wat zijn de beste toepassingen, de verschillen en de voordelen van deze behang soorten?

Ontvang een vrijblijvende prijsindicatie

 • Binnen 1 minuut aangevraagd.
 • Direct in uw mailbox.
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Wat is renovlies?

Renovlies is een behangsoort op basis van glasvezels en papier. Dit maakt het behang minder sterk dan glasvlies. Het is niet geschikt om oneffenheden weg te werken. Bij renovlies dient de ondergrond glad en recht te zijn voor een goed resultaat.
Renovlies is een uitstekend alternatief voor stucwerk. Het is namelijk wel voordeliger dan stucwerk, maar geeft vrijwel hetzelfde resultaat.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van renovlies?

Naast dat het een uitstekend alternatief is voor stucwerk, zijn dit nog meer voordelen van renovlies:

 • Gladde structuur: wilt u bijvoorbeeld uw wanden sausklaar maken? Renovlies is dan de perfecte ondergrond, waar u zonder extra maatregelen overheen kunt sauzen;
 • Haarscheuroverbruggend: een mooie vakterm die inhoudt dat renovlies zó sterk is dat haarscheuren er niet doorheen komen;
 • Kleurmogelijkheden: over te sauzen in vrijwel elke wenselijke kleur.

Als nadeel geldt dat renovlies bestaat uit een mengsel van glasvezel en papier. Voor een optimale stevigheid en sterkte scoort glasvlies behang beter. Ook glasvlies behang is een uitstekend alternatief voor stucwerk, en ook voor glasvlies behangen kunt u bij Uwnieuwbouwwoning.nl terecht!

Wat is glasvlies?

Glasvlies heeft voor een groot deel dezelfde eigenschappen als renovlies behang. Alleen is het sterker, glad, haarscheuroverbruggend en beide behangsoorten bieden uitstekende mogelijkheden om overheen te sausen, als alternatief voor stucwerk. Het grote verschil is dat glasvlies als basisingrediënt alleen glasvezels heeft, terwijl renovlies naast glasvezels ook papier bevat papier bevat. Daardoor is glasvlies nóg iets sterker dan renovlies.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van glasvlies?

Glasvliesbehang is in feite een beter soort behang. Daarbij zijn de voordelen als volgt:

 • Steviger behang;
 • Duurzamer;
 • Haarscheuroverbruggend;
 • Voordeliger dan stucwerk en toch vrijwel hetzelfde resultaat;
 • Te sauzen in kleur naar wens.

Soms is er naamsverwarring over glasvlies behang en glasvezel behang. De namen lijken op elkaar, maar deze soorten behang zijn niet hetzelfde. Het verschil is dat glasvlies glad is van oppervlak. Anders gezegd, het heeft geen structuur en glasvezel behang heeft dat wel.

Conclusie: Glasvliesbehang of Renovlies?

Bij Uwnieuwbouwwoning.nl raden wij u aan om voor glasvliesbehang te kiezen. Glasvliesbehang is namelijk sterker materiaal dat uiteindelijk langer meegaat dan renovlies. Op deze manier biedt glasvliesbehang u meer bescherming aan uw wanden en is het makkelijker toepasbaar. Daarnaast heeft glasvliesbehang ook een brandvertragende werking met daarbij geen schadelijke stoffen die de gezondheid aan kunnen tasten.

 

Bekijk het verschil tussen renovlies en glasvlies in onze showroom

Wilt u renovlies en glasvlies graag zelf ervaren en met eigen ogen zien wat het verschil is tussen renovlies en glasvlies? Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Hier kunt u ons assortiment behang en andere producten bekijken, inspiratie opdoen en al uw vragen stellen aan onze adviseurs.

Op afspraak kunt u standaard terecht tot 17.00 uur, in Deventer of in Hoofddorp. Via de kalender op onze afspraak pagina maakt u eenvoudig een afspraak op een datum en tijd die u schikt. Wilt u liever ’s avonds een afspraak maken? Bel dan naar 0570 57 36 63.

Bereken zelf de kosten!

Vanzelfsprekend wilt u van tevoren graag weten wat renovlies of glasvlies laten aanbrengen gaat kosten. Omdat dit elke keer weer anders is heeft Uwnieuwbouwwoning.nl een prijsindicatie tool ontwikkeld. Vul uw gegevens in en binnen een minuut ontvangt u een prijsindicatie op maat in uw mailbox. Ga direct naar prijsindicatie tool.

 

Daarom kiest u voor Uwnieuwbouwwoning.nl

Wanneer u kiest voor de wandafwerking van Uwnieuwbouwwoning.nl, dan kiest u voor:

 • Uitstekende prijs-prestatieverhouding;
 • Onze vakmensen zijn ervaren, goed geschoold en toegewijd en zorgen voor een uitstekende afwerking, tot in alle details;
 • Wij werken uitsluitend met kwaliteitsmateriaal en gereedschap van A-merken;
 • Duurzaamheid: Glasvliesbehang gaat lang mee en u krijgt jarenlange garantie.

 

Renovlies of glasvlies laten behangen? Vragen? Neem contact op!

Wilt u renovlies of glasvlies behang laten aanbrengen in uw nieuwbouw- of bestaande woning? Heeft u hier vragen over, of andere vragen over onze werkzaamheden? Stuur een e-mail naar [email protected], bel naar 0570 – 573663, of vul ons contactformulier in.

 

Schakel de professionals in van Uwnieuwbouwwoning.nl

Wil je goed advies over de afbouw van een badkamer in je nieuwbouwwoning? Uwnieuwbouwwoning is een onafhankelijke adviseur die je daar graag alles over vertelt. Neem nu contact met ons via [email protected].

In 4 stappen naar woongeluk

Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

Stap 2: kom langs in onze showroom

Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

Stap 4: de oplevering van uw woning

De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:
  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   

  Prijsindicatie ontvangen