Kan u een trap bekleden met PVC?

Gaat u de trap van uw nieuwbouwhuis bekleden met PVC of is uw trapbekleding hard aan vervanging toe? Dan is PVC een slimme keuze. Dit populaire materiaal leent zich goed voor de bekleding van allerlei soorten trappen.

In dit artikel vertellen we u meer over PVC. Zo vertellen wij over de voor- en nadelen van het bekleden van uw trap met PVC en nog veel meer!

Ontvang een vrijblijvende prijsindicatie

 • Binnen 1 minuut aangevraagd.
 • Direct in uw mailbox.
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Voordelen van PVC als trapbekleding

Laat u uw trap bekleden met PVC? Dan kiest u voor een duurzame trapbekleding. PVC raakt niet snel beschadigd en is goed bestand tegen water en vuil. Het is nog sterker dan trapbekleding van laminaat of vinyl. Lees hieronder meer over de voordelen van PVC.

 

Geluidsdempend

Een houten trap is heel mooi, maar maakt ook veel geluid. Vindt u dat gekraak bij elke trede vervelend? Laat dan uw trap bekleden met PVC en u heeft hier geen last meer van.

PVC werkt geluidsdempend, waardoor geluidsoverlast wordt voorkomen. Zo loopt u ook ‘s nachts de trap op en af zonder dat uw gezinsleden wakker worden. Dit maakt het bekleden van uw trap met PVC ook heel geschikt als u in een appartement of flat woont. U wilt natuurlijk niet dat uw buren last hebben van geluidshinder door uw trap.

 

Makkelijk te onderhouden

PVC is makkelijk schoon te maken. Morst u een keer iets op de trap? Dan haalt u dit eenvoudig weg met een natte doek. U hoeft niet bang te zijn voor beschadigingen aan de bekleding. PVC kan heel goed tegen water.

Hierdoor houdt u de trap makkelijk hygiënisch en schoon. U hoeft een trap met PVC bekleding niet in de olie te zetten, zoals bij een houten trap soms het geval is. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende.

 

Waterbestendig

Regent het en moet u met natte schoenen de trap op? Dat is met PVC trapbekleding geen probleem. PVC is waterbestendig en het neemt geen vocht op. Dat is handig in de regenachtige herfst- en wintermaanden. PVC blijft zo altijd vrij van schimmel en is daardoor erg geschikt voor mensen met een allergie.

 

Veel designmogelijkheden

Als u de trap laat bekleden met PVC, heeft u veel mogelijkheden. U kunt kiezen uit veel designs en kleuren.

Houten uitvoeringen van PVC trappen zijn niet van echt hout te onderscheiden. PVC is wel zachter voor de voeten, geluiddempend en onderhoudsvriendelijker. Het geeft uw trap op een voordelige en duurzame manier de gewenste uitstraling mee.

Bekijk onze volledige PVC Vloeren collectie

Onze volledige collectie bekijken? Ontvang de brochures van Vivafloors & mFLOR:
  Nadelen van PVC als trapbekleding

  Helaas heeft PVC ook enkele nadelen. Deze hebben wij voor u hieronder benoemd:

   

  Gevoelig voor temperatuurschommelingen

  Het is belangrijk om te weten dat PVC gevoelig is voor temperatuurwisselingen. Wilt u een trap met PVC bekleden die soms erg warm wordt? Houd er dan rekening mee dat het materiaal bij warmte uitzet. Dit is niet fijn en kan onveilige situaties tot gevolg hebben.

   

  Kans op beschadigingen en krassen

  PVC is gevoelig voor krassen. Deze ontstaan bijvoorbeeld door steentjes of zand dat u mee naar binnen neemt. Als u uw schoenen aanhoudt, is het mogelijk dat u de trap beschadigt.

  PVC trapbekleding is ook gevoelig voor rubber. De zolen van schoenen laten strepen achter en deze zijn moeilijk te verwijderen. Daarom is het slim om uw schoenen bij de voordeur uit te doen.

  Een trap bekleden met betonlook

  Wilt u een trap met betonlook? Ook dit is mogelijk met PVC. Hiermee geeft u de trap een stoere uitstraling. Het lijkt zelfs alsof u echt over betonnen treden loopt.

  Een groot nadeel van echt beton is dat dit in de winter koud aanvoelt. Hier heeft u met PVC geen last van, omdat de PVC trapbekleding warmte vasthoudt in de winter. Geen probleem als u zonder sloffen op de trap loopt.

  Wilt u meer weten over het bekleden van de trap met PVC in betonlook? Neem contact op met uwnieuwbouwwoning.nl voor alle informatie.

  Een open trap bekleden met PVC

  Wil u uw open trap bekleden? Dan is PVC een goede keuze. Hiermee is het mogelijk om de trap enkelzijdig of dubbelzijdig te bekleden.

  Vaak wordt gekozen voor een dubbelzijdige PVC trapbekleding, omdat dit het mooiste resultaat geeft. Enkelzijdige trapbekleding is voordelig als uw trap niet in het zicht staat. Maar meestal zijn open trappen echte blikvangers. U kijkt snel tegen de onderkant aan en dan is het wel fijn als deze mooi afgewerkt is.

  Bij een open trap gaat het bekleden met PVC anders in zijn werk, omdat er geen stootborden zijn. De trapneuzen en traptreden worden bekleed met PVC. Verder worden de zijkanten mooi afgewerkt. Schakel hierbij altijd de hulp van een professional in, want dit is geen eenvoudige klus. Uwnieuwbouwwoning.nl is de expert in het bekleden van open trappen met PVC.

   

  Wat kost een trap bekleden met PVC?

  De kosten voor een trap bekleden met PVC lopen erg uiteen. Deze zijn afhankelijk van de grootte van uw trap en uw verdere wensen.

  Wilt u weten wat de kosten van uw trap bekleden met PVC zijn? Vul dan deze prijsindicatietool in. Hierin wordt wat meer informatie over uw trap en huis gevraagd. Vul de vragen volledig in voor een inschatting van de kosten. Binnen enkele minuten ontvang u deze in uw mail

  Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

  Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

  In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:
   In 4 stappen naar woongeluk

   Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

   Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

   Stap 2: kom langs in onze showroom

   Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

   Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

   Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

   Stap 4: de oplevering van uw woning

   De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

   Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

   Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

   Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

   Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

    

   Prijsindicatie ontvangen