Op zaterdag 9 maart zijn onze showrooms in Hoofddorp, Deventer en Oisterwijk geopend >> Maak direct een afspraak.

Hoeveel kost een inboedelverzekering bij een nieuwbouwwoning?

Bij het verhuizen naar een nieuwbouwwoning is het belangrijk om je inboedel te verzekeren. Misschien heb je nu al een verzekering, maar bij een verhuizing naar een waarschijnlijk grotere woning voldoet de dekking wellicht niet meer. Bijvoorbeeld omdat je een luxe vloer hebt laten leggen en dure meubelen hebt gekocht. De verhuizing is een prima aanleiding om naar de gewenste dekking en naar de kosten van de inboedelverzekering te kijken.

9.2
385 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Premie inboedelverzekering

De premie van de inboedelverzekering kent een kostenopbouw die van verschillende factoren afhankelijk is. De inboedelverzekering kosten zijn bijvoorbeeld van de regio waarin de nieuwbouwwoning staat afhankelijk. Dat heeft te maken met het gegeven dat er in bepaalde regio’s in Nederland een hoger risico is op inbraak. Het verzekerde bedrag speelt eveneens een rol in de kosten van de inboedelverzekering. Hoe hoger het verzekerde bedrag van de inboedel is des te hoger de premie uitvalt. Verder speelt de dekking van de polis daarin eveneens een rol. Ook het eigen risico heeft nog invloed op de hoogte van de premie van de inboedelverzekering. Zo zijn er nog een aantal factoren, zoals het type nieuwbouwwoning net als het aantal kamers in huis.

Dekking en verschil in kosten

Met betrekking tot de dekking is er doorgaans een onderscheid te maken tussen een basisdekking en een all-in dekking of allrisk dekking. Bovendien zijn er nog extra dekkingen mogelijk om meer risico’s af te dekken. Een inboedelverzekering verzekert de inboedel in je nieuwbouwwoning standaard tegen diefstal en brandschade. Stormschade en waterschade aan de inboedel vallen eveneens onder de dekking. Bijvoorbeeld als er een waterleiding is gesprongen en het water schade veroorzaakt. Heb je spullen van een ander in huis, zoals huurgereedschap van een bouwmarkt? Dergelijke spullen vallen eveneens onder de dekking van de inboedelverzekering. Ook kosten die komen kijken bij het opruimen van de schade komen voor een vergoeding in aanmerking. Bij een all-in verzekering is de dekking nog wat uitgebreider. Je krijgt dan bijvoorbeeld ook schade vergoed die je per ongeluk zelf hebt toegebracht aan de inboedel in je nieuwbouwwoning. Of die een van je kinderen heeft veroorzaakt, zoals met het kleuren op de eettafel met een watervaste stift. Een all-in inboedelverzekering heeft daarom ook een hogere premie in vergelijking met de basisdekking.

Optionele extra’s

Het is altijd mogelijk om de inboedelverzekering uit te breiden met optionele extra’s. Daar betaal je dan uiteraard wel extra kosten voor. Een van de optionele extra’s heeft betrekking op laptops, smartphones en tablets ofwel op mobiele elektronica. Er is dan dekking voor diefstal, waterschade en brandschade, maar niet alleen in huis. Ook als je op reis gaat of buitenshuis bent, is de dekking van toepassing. Zo is het eveneens mogelijk om het glas in je nieuwbouwwoning onder de verzekering te laten vallen. Daarmee is schade aan de ruiten van je woning gedekt net als in ramen van deuren. Het maakt daarbij niet uit of de schade door factoren van buitenaf is ontstaan of dat je de schade zelf hebt veroorzaakt.

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


  In 4 stappen naar woongeluk

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors