Op zaterdag 25 mei zijn onze showrooms in Deventer en Hoofddorp geopend >> Maak direct een afspraak.

De energiekosten voor uw nieuwe woning zo laag mogelijk houden 

Heeft u onlangs een nieuwe woning aangekocht? Laat u de woning wellicht zelf bouwen? In dat geval is het verstandig om alvast na te denken over manieren, waarop u de energiekosten in uw nieuwe woning zo laag mogelijk kunt houden. Neemt u een oude koelkast en wasmachine uit uw bestaande woning mee naar uw nieuwe huis? Investeert u in nieuwe, duurzame apparatuur om het energieverbruik terug te dringen? Het zijn voorbeelden van factoren waarover u na zou kunnen denken. In dit artikel zetten we een aantal andere belangrijke punten op een rijtje.

9.3
408 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Zonnepanelen op het dak van uw nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning wordt tegenwoordig niet meer aangesloten op de gasvoorziening. Dit betekent dat er enkel nog gebruik wordt gemaakt van elektriciteit. Stroom kunt u afnemen van het stroomnet, maar voordeliger is het kopen van zonnepanelen. Met de zonnepanelen wekt u een groot deel van de benodigde stroom zelf op. Niet alleen is dit ontzettend duurzaam, ook levert het u een flinke besparing op de energiekosten op. Wist u dat zonnepanelen doorgaans in vijf tot tien jaar zijn terugverdiend? Na deze periode wordt er enkel nog winst gemaakt, in de vorm van gratis stroom.

Laat u vooraf goed adviseren bij de investering in zonnepanelen. Welk rendement hebben de zonnepanelen voor uw nieuwbouwwoning bijvoorbeeld nodig? Het is niet per definitie de beste optie om voor de duurste zonnepanelen te kiezen.

Opgewekte groene stroom in huis opslaan

U kunt de zonnepanelen combineren met een thuisbatterij. Een thuisbatterij biedt u de mogelijkheid om de opgewekte groene stroom tijdelijk op een accu op te slaan. Wek de stroom in de zomermaanden op en verbruik dit vervolgens in de herfst of winter. Het verkopen van stroom aan de energieleverancier lijkt de komende jaren minder aantrekkelijk te worden. Mede door het feit, dat steeds meer woningbezitters de voordelen van groene stroom zien.

Kies voor kunststof kozijnen in huis

Nadat uw woning verwarmd is door de zelf opgewekte groene stroom, wilt u voorkomen dat deze warmte uw woning al snel weer verlaat. Om die reden is het verstandig om goed te kijken naar de isolatie van een nieuwbouwwoning. Vaak wordt gekozen voor HR+-isolatieglas, in combinatie met kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen verlagen niet alleen uw energieverbruik, maar zijn daarbij beter bestand tegen inbrekers en vergen veel minder onderhoud. U hoeft ze niet te schuren, ze gaan tientallen jaren mee en passen zowel bij een modern, als een klassiek ingericht huis!

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


  In 4 stappen naar woongeluk

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors