Een nieuwbouwwoning financieren gebeurt zo

Het kopen van een woning is een project waar veel mensen gedurende hun leven mee bezig zijn. Dit is ook zeker niet gek want een woning is een van de meest waardevaste investeringen die u kunt doen. Dit geldt zowel voor particuliere als zakelijke kopers van nieuwbouwwoningen. Naast de waardevaste investering is een woning ook nog eens van positieve invloed op uw kwaliteit van leven. Als u uw woning koopt kunt u deze net zo inrichten als dat u zelf wilt. Het zal voelen als uw eigen plekje. In dit blog vertellen we u meer over de financiering van nieuwbouwwoningen, zowel voor de particuliere markt als voor de zakelijke markt.

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Particuliere markt

Voor particulieren zijn er enkele opties als het gaat om de financiering van een nieuwbouwwoning. Over het algemeen wordt dit gedaan middels een combinatie van eigen vermogen en een lening bij de bank. Vaak wordt een zo groot deel zelf gefinancierd en het deel dat de koper niet kan opbrengen door de bank aangevuld. Het eigen geld kan overigens op verschillende manieren worden ingebracht. Dit kan zowel met volledig eigen geld zijn maar ook middels een schenking van een van de ouders van maximaal 100.000. Let er hierbij wel op dat de ouders slechts één keer een belastingvrije schenking kan doen voor de aanschaf van een woning. Als je bijvoorbeeld slechts 25.000 euro extra nodig hebt, dan kun je de schenking beter bewaren voor een later stadium.

Zakelijke markt

Binnen de zakelijke markt kan er worden gekozen voor het kopen van één losse woning of voor een volledige projectfinanciering. Voor beide geldt in veel gevallen dat er gezocht dient te worden naar een externe investering. Dit komt doordat het grote investeringen zijn die over het algemeen niet met eigen geld betaald kunnen worden. Het vinden van de juiste financiering kan zowel via de welbekende weg gebeuren, via de bank, maar ook via andere geldverstrekkers. Beide manieren van financiering hebben zo hun voordelen en kunnen zelfs in combinatie gebruikt worden. Als u een financiering bij de bank aanvraagt, dan gaat er vaak veel tijd overheen voordat de financiering rond is. Wanneer u het geld wel snel nodig heeft kunt u bijvoorbeeld een kortlopend overbruggingskrediet aanvragen bij een andere geldverstrekker. U leent dit geld via het overbruggingskrediet dan totdat u de financiering bij de bank rond heeft.

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:
  In 4 stappen naar woongeluk

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   

  Prijsindicatie ontvangen