Op zaterdag 27 april is onze showroom in Deventer geopend >> Maak direct een afspraak.

Een Gietvloer Kiezen

Vaak vinden mensen het lastig om een goede vloer uit te zoeken voor een nieuwe woning. Naast dat het als een goede, stevige ondergrond moet dienen, is het natuurlijk ook van belang dat de vloer een mooie uitstraling heeft. Zo kan de juiste vloer ervoor zorgen dat uw woning hetgeen uitstraalt waar u gelukkig van wordt. Houdt u bijvoorbeeld van een moderne, industriële uitstraling van uw woning? Dan is een gietvloer geschikt voor u! Weten waarom? We vertellen u er graag meer over in deze blog!

9.3
391 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

  • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Waarom kiezen voor een gietvloer?  

Een naadloos geheel, vol van kleur: fel en helder of juist zacht en rustig. Een vloer kan fungeren als een echte blikvanger of juist als een rustige basis om vervolgens met uw eigen accessoires de woning naar wens aan te kleden. Met een gietvloer is dit allemaal mogelijk! Dit komt door het feit dat een gietvloer een naadloze kunststof vloer is. Hierdoor staan al uw ruimten in huis op een mooie manier, zonder naden, met elkaar in verbinding. De vloer oogt op deze manier strak en als één geheel. Dit biedt u de mogelijkheid om eindeloos te variëren met meubels, planten of kleurrijke accessoires.

Dat een gietvloer in veel verschillende kleuren te verkrijgen is, een naadloos geheel van uw woning maakt en dat u de woning volledig kan accentueren met uw accessoires, zijn op zich al goede argumenten om voor een gietvloer te kiezen. Maar, in huis moet natuurlijk ook geleefd worden. Ook hier leent de gietvloer zich goed voor uit!

Waarom een gietvloer

De voordelen van gietvloeren

Makkelijk te onderhouden

Een van de grote voordelen van gietvloeren is dat het makkelijk te onderhouden is in tegenstelling tot een tegel- of parketvloer. Dit komt met name door het feit dat de vloer naadloos is, waardoor er zich geen vuil ophoopt tussen de naden. Het vuil dat zich op een gietvloer bevindt kan al makkelijk worden verwijderd door de vloer te reinigen met een (olievrije) stofwisser, een zachte bezem of doormiddel van een stofzuiger. Hierna kan de keuze gemaakt worden om de gietvloer grondig te reinigen met een microvezel mop in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel.

Een gietvloer naar wens

Een ander bijkomend voordeel van een gietvloer is dat deze volledig naar wens kan worden gelegd. Zo heeft u de keuze uit verschillende kleuren, combinaties van kleuren en de stijl van het leggen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de gietvloer met een patroon of afbeelding te verwerken.

Een gietvloer in de badkamer

Doordat de gietvloer voorzien kan worden van een waterdichte coating, is deze ook geschikt om in de badkamer te leggen. De gietvloer geeft niet alleen een warme sfeer aan uw badkamer, maar zorgt ook dat deze warm voelt aan de voeten. Doordat de gietvloer naadloos is kan er geen vuil en/of kalk in terecht komen. Zo krijgt uw badkamer een moderne, strakke en vooral schone uitstraling!

Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Tegenwoordig worden veel nieuwbouwwoningen opgeleverd met vloerverwarming. Vaak moet u daarbij rekening houden met uw vloerkeuze en de voorwaarden waar de vloer aan moet voldoen om deze te combineren. Dit hoeft echter bij een gietvloer niet. Het is zelfs een van de meest geschikte vloeren in combinatie met vloerverwarming. Dit komt doordat de buizen van de verwarming gewoon aangelegd kunnen worden en de vloer er vervolgens overheen gegoten wordt. 

De soorten Gietvloeren

Soorten gietvloeren bij Uwnieuwbouwwoning 

Zoals eerder benoemd, zijn er veel verschillende mogelijkheden en soorten gietvloeren te verkrijgen. Zo zijn er de blend (gemengd), solid (één kleur) varianten en zijn er vloeren voor verscheidene functionaliteiten. Denk hierbij aan een vloer voor in huis, een vloer voor op het werk of een vloer voor in een fabriek. Bij Uwnieuwbouwwoning hebben wij Arturo gietvloeren, waarbij er gebruik wordt gemaakt van verschillende lijnen. Hieronder ziet u welke lijnen dit zijn.

Beton ciré gietvloeren

Een beton ciré gietvloer staat voor een cementgebonden vloer van hoogwaardige kwaliteit en is daarbij waterdicht. Dit type vloer wordt ook wel leefbeton of woonbeton genoemd. In plaats van water wordt deze vloer gemengd met speciale hars voor een sterke en flexibele kwaliteit.

Gietvloeren betonlook

Bij gietvloeren betonlook kunt u een ruige industriële uitstraling verwachten, de ultieme betonlook! Dit type vloer is ideaal te combineren met verschillende interieurstijlen wat zal zorgen voor een sfeervol geheel.

Geluiddempende gietvloeren

Woont u in een appartement of wilt u dat uw vloer niet veel lawaai maakt wanneer u eroverheen loopt? Dan zit u goed met een geluiddempende gietvloer. Door het gebruik van polyurethaanhars is de vloer flexibel en zacht aan de voeten. Daarnaast heeft dit type hars een geluiddempende kwaliteit en maakt het de vloer elastisch.

Epoxy gietvloeren

Wij raden een epoxy gietvloer aan als u wilt gaan voor een vloer voor zakelijke doeleinden. Dit type vloer is uitermate geschikt voor technische ruimtes, maar kan ook gelegd worden in scholen, ziekenhuizen en kantoren.

PU gietvloeren

Een polyurethaan gietvloer (afgekort PU) wordt ook wel kunststof gietvloer of kunsthars gietvloer genoemd. Deze vloeren geven het ultieme betonlook effect met de gemakken van een kunststof vloer.

Cementgebonden gietvloeren

Voor een vloer met een stoere basis zit u bij een cementgebonden gietvloer goed! Dit vloerproduct is gemaakt van 100% natuurlijke materialen en staat prachtig bij een industrieel interieur.

Industrial Look Gietvloer in het echt

Al onze gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk en worden door onze vakmannen zeer nauwkeurig en netjes gelegd. Heeft u advies nodig of wilt u de gietvloer graag in onze showroom bekijken? Maak dan een afspraak in onze showroom, waar onze adviseurs u graag helpen om tot de beste keuze voor uw gietvloer te komen!

Liever direct een prijsindicatie ontvangen? Dat kan! Bezoek onze prijsindicatie pagina.

Bekijk Gietvloeren in onze showroom

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


    In 4 stappen naar woongeluk

    Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

    Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

    Stap 2: kom langs in onze showroom

    Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

    Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

    Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

    Stap 4: de oplevering van uw woning

    De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

    Bekijk onze volledige gietvloeren collectie

    Onze volledige collectie bekijken? Ontvang de brochures van Arturo:


      Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

      Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

      Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

      Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

      Merken die wij gebruiken
      ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors