Voordelen van een (Vivafloors) PVC

Tegenwoordig zie je het steeds vaker in de woonkamer, de PVC vloer. Stijgend in zijn populariteit wordt PVC beschouwd als de meest verkochte vloer in Nederland op dit moment. Maar, het kiezen van een vloer is niet eenvoudig. Deze moet voldoen aan de manier van leven eveneens als de stijl van het wonen. Daarnaast wilt u natuurlijk ook dat de vloer kwalitatief volstaat en een lange periode meegaat. Waarom zou een PVC vloer van Vivafloors dan een goede keuze zijn? Dat kunt u lezen in deze blog!

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

De voordelen van een PVC vloer

Een van de voornaamste redenen om de keuze te laten vallen op een PVC vloer, is dat de vloeren erg sterk zijn. Want, een PVC vloer van Vivafloors heet niets voor niets ‘een vloer voor het leven’. Dit komt omdat de PVC vloer bestaat uit kunststof, waar een laminaat vloer bestaat uit samengeperste lagen van hout en een beschermlaag. Doordat de PVC vloer voornamelijk bestaat uit kunststof met een slijtlaag van 0,3 tot 0,55mm en een PU-afwerking, is de vloer erg duurzaam. Hierdoor zal de PVC vloer niet snel slijten en zijn er weinig tot geen krassen op zichtbaar. De PVC vloer is ook geheel vochtbestendig, waarbij laminaat de naden niet beschermd zijn en deze dus niet vochtbestendig is. Dit zorgt ervoor dat de PVC vloer uitermate duurzaam is en lange tijd meegaat.

Het onderhoud van de PVC vloer is erg gemakkelijk door de beschermlaag die hierover zit. Zo kan je de vloeren dus schoonhouden met een stofzuiger en een dweil. Let op, doe dit wel alleen met lauw water, omdat sommige middelen te agressief zijn en de vloer kunnen aantasten. Bij groot onderhoud zijn er dan ook een aantal speciale PVC reinigingsmiddelen, zoals een polijster, die de vloer weer als nieuw laten aanvoelen.

Naast het feit dat de PVC vloer erg duurzaam is, draagt de vloer ook nog minder geluid over in vergelijking met de laminaat vloer. Dit komt met name doordat het materiaal van de PVC vloer zachter is en direct op de ondergrond geplaatst wordt. In tegenstelling tot de laminaat vloer heeft de PVC vloer dus geen geluiddempende ondervloer nodig. Dit maakt het dus een uitstekende vloer voor bijvoorbeeld een appartementencomplex of trappenhuis.

Een ander bijkomend voordeel van een PVC vloer is dat het materiaal de kamertemperatuur aanneemt. Zo voelt de vloer van zichzelf al warmer aan, maar werkt het ook perfect in combinatie met vloerverwarming. Dit doordat de PVC vloer de warmte goed geleidt en er weinig warmte wordt tegen gehouden. De reden hiervoor is dat er geen luchtlaag tussen de onderste en de bovenste vloer zit. Hierdoor bespaar je niet alleen op de energiekosten, maar gaat het wooncomfort er ook op vooruit.

Zoals eerder aangegeven is een PVC vloer van Vivafloors dan ook een ‘vloer voor het leven’. Maar, wat is de rede om voor een PVC vloer van dit merk te gaan? Een van de voornaamste redenen, is dat Vivafloors hoogwaardige PVC vloeren aflevert die voldoen aan de eisen. Zo zorgen zij ervoor dat de PVC vloeren bestaan uit zorgvuldig geselecteerde grondstoffen, een lage uitstoot van SOVS hebben en bestand zijn tegen brand. Daarnaast beschikt Vivafloors over een ruime collectie die aansluit op de wensen van de klant. Ook letten zij erg op de kwaliteit – prijsverhouding. Dit zorgt dat er voor ieder interieur, voor ieder budget en voor iedere wens er een vloer is waarbij u zich thuis voelt.

Al met al zijn er dus veel voordelen te behalen bij de aanschaf van een PVC vloer en kan je het daarnaast ook nog helemaal in jouw stijl verkrijgen! Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan een kijkje op deze site of houd onze social media pagina’s in de gaten voor de nieuwe collectie PVC vloeren van Vivafloors. Binnenkort meer info.

Bekijk onze volledige PVC Vloeren collectie

Onze volledige collectie bekijken? Ontvang de brochures van Vivafloors & mFLOR:
  In 4 stappen naar woongeluk

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

  Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

  Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

  In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:
   Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

   Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

   Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

   Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

    

   Prijsindicatie ontvangen