Op zaterdag 25 mei zijn onze showrooms in Deventer en Hoofddorp geopend >> Maak direct een afspraak.

Trapafwerking: Wat zijn de mogelijkheden

Trapafwerking: Het lijkt vaak een klein detail van het gehele interieur, maar dat is het zeker niet. Uw trap kan toonaangevend zijn in uw huis, zeker wanneer de trap op een duidelijk zichtbare plek in de woning zit. Het bepaalt dan ook niet alleen het uiterlijk van uw woning, maar ook de waarde van de woning.

Er kunnen verschillende redenen zijn om uw trap op te knappen. Misschien bent u net verhuisd naar een nieuwe woning, vindt u de huidige afwerking niet passen bij uw interieur of is de trap versleten.

Door de vele mogelijkheden qua afwerking is het hoe dan ook verstandig om uzelf te verdiepen in de afwerking van uw trap. We vertellen u er graag meer over in deze blog!

9.3
408 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Voordat u de trap laat afwerken of renoveren, staat u voor een aantal belangrijke keuzes.  Zo heeft u de keuze in de kleur, het materiaal en de manier van het afwerken. Belangrijk is dat de kleur een harmonieus geheel vormt met de leefruimte van waar de trap zich bevindt. Zorg er dus voor dat er een evenwicht is tussen de verschillende tinten en contrasten, zodat het totaalplaatje kloppend is.

Wanneer de keuze van de kleuren eenmaal gemaakt zijn is het van belang om het materiaal van de bekleding te kiezen. Het materiaal waarmee de trap bekleed wordt is ook belangrijk. Omdat de trap dagelijks meerdere malen wordt gebruikt kan er slijtage ontstaan, daarom is het verstandig een kwalitatief hoogwaardig materiaal te kiezen die hiertegen bestand is. Het materiaal bepaald dus niet alleen de uitstraling van de trap, maar is ook voor de onderhoud en tijdsduur van belang.

Trapafwerking voorbeeld        Trapafwerking met Naaldhout PVC

De mogelijkheden van Uwnieuwbouwwoning.nl

Wij geven u de mogelijkheid om uw trap met PVC af te laten werken. Een PVC trapafwerking is tegenwoordig vrijwel niet meer te onderscheiden van echt hout of beton. Daarnaast heeft een PVC trapafwerking ook nog eens grote voordelen.

Zo is een PVC trapafwerking slijtvast, heeft het een dempende werking, warmte isolerend en onderhoudsarm. Tevens kan er een grote diversiteit aan kleuren en dessins worden toegepast. Of u nu van modern of klassiek houdt: met een PVC trapafwerking is vrijwel alles mogelijk. Bij ons heeft u de keuze uit de volgende collecties:

Trapafwerking met Eiken PVC

Het assortiment Eiken heeft de grootste diversiteit aan kleur, lengte en dikte van de planken. Met een eiken afwerking kunt u uw eigen authentieke uitstraling van een houten trap creëren. Dankzij de dikte van de planken, slijt de trap minder snel bij uitvoerig gebruik.

Bekijk onze Trapafwerkingen met eiken pvc.

Trapafwerking met Naaldhout PVC

Naaldhout PVC is er in verschillende formaten en dessins. Zo bevat  deze serie zeer warme tinten wat uw ruimte zeer sfeervol maakt. De karakteristieke houtlook is niet van echt te onderscheiden, maar heeft wel alle voordelen van een PVC vloer. De 4400 serie is verkrijgbaar in een lijmversie die uitermate geschikt is voor vloerverwarming.

Bekijk hier onze Trapafwerkingen met naaldhout pvc.

Al onze mogelijke trapafwerking worden door onze vakmannen nauwkeurig en netjes gelegd. Heeft u advies nodig of wilt u de verschillende mogelijkheden in de showroom bekijken? Maak dan een afspraak in onze showroom, waar onze adviseurs u graag helpen om tot de beste keuze voor uw trapafwerking te komen!

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


  In 4 stappen naar woongeluk

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors