Op zaterdag 25 mei zijn onze showrooms in Deventer en Hoofddorp geopend >> Maak direct een afspraak.

Stucen nieuwbouw kosten

Heeft u net een nieuwbouwwoning of appartement gekocht? Dan is het belangrijk om na te denken over de afwerking van de woning. Een nieuwbouwwoning wordt vaak behangklaar opgeleverd. Maar wanneer u niet van behang houdt, kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om met een andere stucmethode de ruimtes af te werken. Denk bijvoorbeeld aan sausklaar, sierpleister of glad stucwerk. 

9.3
408 beoordelingen

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Wanneer u uw nieuwbouwwoning wilt laten stucen, dan zijn er een aantal zaken waar u over na moet denken. Het uitbesteden van stucen aan een stukadoor kan dan erg handig zijn. Onze stukadoors hebben veel ervaring en weten welke aanpak zij het beste kunnen gebruiken in verschillende situaties. Ieder huis is namelijk anders en vereist een andere aanpak. Twijfelt u nog over het uitbesteden van uw stucwerk? Wij zetten de voordelen voor u op een rijtje. 

Voordelen van stucen uitbesteden

Niet iedere nieuwbouwwoning is hetzelfde en de werking van de fundering verschilt per woning. Er zijn genoeg mogelijkheden voor het stucen van uw nieuwbouwwoning, maar om de juiste optie te kiezen, kunt u het beste een stucadoor langs laten komen om advies in te winnen. 

Een nieuwe woning moet zijn fundering namelijk nog vinden gedurende de eerste vijf jaar. Dit betekent dat er krimpscheurtjes in de wanden en plafonds kunnen optreden. Gelukkig hoeft u tegenwoordig geen vijf jaar meer te wachten voordat u uw woning kunt stucen, doordat er speciale technieken zijn voor het stucen van nieuwbouwwoningen. 

Wij raden hierbij wel aan om te kiezen voor glad stucwerk. Glad stucwerk geeft een moderne uitstraling aan uw woning en zorgt er ook voor dat eventuele scheurtjes gemakkelijk kunnen worden hersteld wanneer deze toch optreden. Het herstellen van scheurtjes in structuurwanden is namelijk een stuk moeilijker en u zult altijd littekens blijven zien. 

Stucen is geen gemakkelijke klus en het is lichamelijk erg vermoeiend wanneer u hier niet aan gewend bent. Het stucen van wanden en plafonds moet bovendien op een bepaald tempo gebeuren. De juiste timing is van cruciaal belang voor het perfecte resultaat. Wanneer u dit nog nooit gedaan heeft, kan het moeilijk en zwaar zijn om de juiste handelingen op het juiste moment uit te voeren. Door onze ervaring en techniek wordt de kans op het optreden van scheurtjes dus een stuk kleiner dan wanneer u zelf aan de slag gaat. 

Wanneer u kiest voor het uitbesteden van uw stucwerk, heeft u bovendien gegarandeerd het beste materiaal en een mooi eindresultaat. Wanneer u zelf gaat stucen, moet u vaak zelf veel verschillende materialen aanschaffen. Het is dus een investering waarbij u geen gegarandeerd succes heeft. 

Wanneer u toch besluit uw woning zelf te stucen, moet u zich ervan bewust zijn dat dit een flinke klus is. Zonder ervaring is het lastig om een perfect egaal oppervlak te creëren.  

De kosten van het stucen van nieuwbouw

Wij helpen u uiteraard graag bij het stucen van uw nieuwbouwwoning en begrijpen ook dat u van tevoren een compleet kostenplaatje wilt zien. De kosten voor het aanbrengen van stucwerk zijn afhankelijk van verschillende zaken. Denk bijvoorbeeld aan het soort stucwerk dat wordt aangebracht, het totale oppervlakte en de huidige staat van de ondergrond. 

Wanneer u de wanden van uw nieuwbouwwoning laat stucen, dan zijn de kosten over het algemeen te overzien. Doordat de muren vaak van beton zijn en relatief vlak worden geplaatst, is een dunne gipslaag al voldoende. 

Wanden van uw nieuwbouwwoning stucen

Besteed het stucen uit aan Uwnieuwbouwwoning.nl

Of u een woning recent heeft gekocht of wilt kopen, Uwnieuwbouwwoning.nl is door heel Nederland actief! Ontdek onze diensten en vraag een prijsindicatie aan!

Met Uwnieuwbouwwoning.nl heeft één aanspreekpunt met een duidelijke planning en verzorgen wij de complete afbouw van uw woning.

Wij werken uitsluitend met topkwaliteit producten en leveren zelf ook 100 procent kwaliteit!

Prijsindicatie aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten voor het stucen van uw wanden en/of plafonds? Vraag hier vrijblijvend een prijsindicatie aan. Wij versturen u binnen enkele minuten een op maat gemaakte offerte.

Bereken uw prijsindicatie

Showroom afspraak

Wij begrijpen dat de afwerking van uw woning heel belangrijk is en dat u zich goed wilt informeren voordat u keuzes maakt. Wij ontvangen u daarom graag in onze showroom om al uw wensen door te nemen. Ook krijgt u natuurlijk de beste indruk van ons werk wanneer u van dichtbij kunt zien hoe uw droom wand, vloer of trap eruit ziet.

Wilt u eens langskomen? Maak hier dan eenvoudig een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Bereken uw prijsindicatie Bezoek onze showroom

Afbouw uwnieuwbouwwoning. Showroom bezoeken?
Kom langs in de showroom van Uwnieuwbouwwoning
Mock-up inspiratie magazine Uwnieuwbouwwoning.nl

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors