Op zaterdag 25 mei zijn onze showrooms in Deventer en Hoofddorp geopend >> Maak direct een afspraak.

Vloer kiezen nieuwbouw

Een vloer kiezen voor uw nieuwbouw woning kan lastig zijn. Het is belangrijk om te weten welke sfeer de kamers moeten uitstralen. Daar waar de ene vloer namelijk heel uitgesproken is, kan de andere vloer nauwelijks opvallen. Tegenwoordig zijn PVC en gietvloeren een goed alternatief geworden voor houten of laminaatvloeren.

Er zijn veel verschillende kleuren en voelbare structuren die zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Wij zetten de voor- en nadelen van verschillende PVC vloeren en gietvloeren voor u op een rijtje, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken!

9.3
408 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Welke PVC vloer kiezen?

Een PVC vloer is gemaakt van kunststoffen, maar heeft tegenwoordig een natuurlijke uitstraling die niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden is. Daarnaast zijn ze geluiddempend, gemakkelijk schoon te maken, slijtvast, comfortabel en goedkoop. Er zijn verschillende soorten pvc-vloeren waar u uit kunt kiezen:

Een plak PVC vloer heeft geen ondervloer nodig. De materialen kunt u direct op de betonnen vloer leggen. Het is hierbij belangrijk dat de betonnen vloer van te voren helemaal egaal zijn, dit kan met egaline. Plak pvc is de beste keuze wanneer je een vloerverwarming hebt, doordat er geen isolerende ondervloer is. Bovendien is het mogelijk om eventuele beschadigde stroken te vervangen, en het is gemakkelijk in onderhoud. Een nadeel is dat de vloer niet kan worden verhuisd. 

Wanneer u kiest voor een klik PVC, dan moet u ook investeren in een ondervloer. Een voordeel van klik PVC is dat het niet met lijm wordt vastgeplakt, en zodoende kan worden verhuisd naar een andere woning. 

Deze PVC is zelfklevend en hoeft dus niet gelijmd te worden. Wel moet u de vloer vooraf egaliseren, voor het beste resultaat. 

Een visgraat legpatroon geeft uw vloer direct een klassieke en authentieke uitstraling. Wanneer u kiest voor pvc stroken dan heeft u de uitstraling van een eiken visgraat parket, maar alle voordelen van het moderne lijm PVC. 

Bekijk onze volledige PVC Vloeren collectie

Onze volledige collectie bekijken? Ontvang de brochures van Vivafloors & mFLOR:


  Welke gietvloer kiezen?

  Wilt u gaan voor een minimalistisch interieur en een strakke uitstraling? Dan kunnen gietvloeren een goede optie zijn. Ze zijn geschikt voor elke ruimte en in verschillende kleuren en effecten verkrijgbaar. De vloer kan een tijdloze basis vormen voor uw interieur, doordat het gemakkelijk gecombineerd kan worden met verschillende stijlen. 

  Kenmerkend voor gietvloeren is dat deze tijdens het aanleggen zichzelf volledig uitvlakken. U hoeft de vloer dus niet met een machine of met de hand glad te strijken, zoals bij een betonnen vloer. 

  Gietvloeren zijn goed bestand tegen slijtage en vlekken. Ze vormen een waterdicht oppervlak, zijn gemakkelijk te reinigen en vormen zodoende een goede optie voor mensen met een allergie voor huisstofmijt. Er zijn grofweg vier categorieën van gietvloeren: 

  Epoxyvloeren worden veel toegepast in industriële omgevingen. Na de uitharding zijn epoxyvloeren namelijk zeer hard en vormen een slijtvaste ondergrond. Deze gietvloer kan ook in het interieur worden toegepast, maar u moet dan wel zeker weten dat de ondergrond stabiel is om scheuren te voorkomen. Ook kunnen op deze vloer makkelijker verkleuringen optreden dan bij polyurethaan vloeren. Vandaar dat wij bij Uwnieuwbouwwoning.nl geen epoxyvloeren aanbieden, omdat het van lager kwaliteit is. 

  Deze gietvloeren zijn speciaal ontwikkeld voor privéwoningen. Polyurethaan is namelijk elastisch, voelt zachter aan, en is geschikt voor een vloerverwarming. De kans op scheur- en krasvorming is veel kleiner dan bij epoxyvloeren, maar deze variant is helaas niet verkrijgbaar in hoogglans. 

  Cementgeboden vloeren zijn toepasselijk bij vloeren die u moet egaliseren of renoveren. Deze kunnen worden afgewerkt met een epoxy, transparante lakloog of waxlaag.

  Bekijk onze volledige Gietvloeren collectie

  Onze volledige collectie bekijken? Ontvang de brochures van onze gietvloeren


   Hulp nodig bij een vloer kiezen voor uw nieuwbouw woning? 

   Vindt u het nog lastig om een keuze te maken of wilt u eens sparren over de mogelijkheden voor uw woning? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Ook kunt u altijd vrijblijvend een prijsindicatie op maat bij ons aanvragen.

   Bereken uw prijsindicatie

   Showroom afspraak

   Wij begrijpen dat de afwerking van uw woning heel belangrijk is en dat u zich goed wilt informeren voordat u keuzes maakt. Wij ontvangen u daarom graag in onze showroom om al uw wensen door te nemen. Ook krijgt u natuurlijk de beste indruk van ons werk wanneer u van dichtbij kunt zien hoe uw droom wand, vloer of trap eruit ziet.

   Wilt u eens langskomen? Maak hier dan eenvoudig een afspraak maken met één van onze adviseurs.

   Bereken uw prijsindicatie Bezoek onze showroom

   Afbouw uwnieuwbouwwoning. Showroom bezoeken?
   Kom langs in de showroom van Uwnieuwbouwwoning
   Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

   Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

   In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:

   Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

   Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

   Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

   Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   Merken die wij gebruiken
   ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors