Op zaterdag 25 mei zijn onze showrooms in Deventer en Hoofddorp geopend >> Maak direct een afspraak.

Muren ontvetten voor het sauzen

‘Moet ik de muren ontvetten voordat ik ga sauzen?’ Een veelgestelde en belangrijke vraag voor wie aan de slag gaat met sauzen. We zetten de feiten over muren ontvetten voor het sauzen op een rij.

9.3
408 beoordelingen

Direct advies ontvangen

Wij helpen u graag verder.
Prijsindicatie
 • Prijsindicatie direct in de mail
 • Advies volledig op maat
 • Telefonisch of digitaal advies
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Waarom een muur ontvetten voor sauzen?

Muren ontvetten en schoonmaken voor het sauzen hoeft niet veel tijd te kosten en draagt bij aan een mooi, schoon en egaal eindresultaat. Op een muur zit vrijwel altijd wel vet en vuil. Soms is het niet goed zichtbaar, maar heeft het wel een negatieve invloed op de kwaliteit van het sauswerk.

Wat moet ik gebruiken om een muur te ontvetten?

Muren ontvetten kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met speciale muurontvetter. Een andere bekende oplossing is een emmer water met een scheut ammonia gebruiken. Zit er oude verf op de muur die loslaat? Verwijder eerst de losse delen met een verfkrabber. Gebruik voor hardnekkige vlekken een vlekkenspray.

Hoe moet ik een muur ontvetten voor sauzen?

Ga eerst met een zachte borstel over de te sauzen muur. Dompel vervolgens een vochtige doek in water met zeep en maak daarmee de muur schoon. Daarna is de volgende stap het wassen van de muur, met een spons met de muurontvetter of met water met een scheut ammonia.

Muren ontvetten altijd als eerste

Doe het ontvetten altijd als eerste stap. Waarom niet eerst schuren? Omdat bij eerst schuren en daarna ontvetten het risico groot is dat – door het schuren – het vet en vul zich meer verspreidt. Daar komt bij dat eerst schuren en dan pas ontvetten u meer schuurpapier kost. Het vuil en vet gaat zich namelijk ophopen op het schuurpapier.

Bezoek de showroom van Uwnieuwbouwwoning.nl

Gaat u aan de slag met sauzen of wilt u dit laten doen? Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u er graag mee. Maak een afspraak in onze showroom. Bekijk er op uw gemak al onze producten om een nieuwbouw- of bestaande woning op te knappen. U kunt inspiratie opdoen en al uw vragen stellen aan onze adviseurs. Zij geven u graag advies op maat.

Neem contact op!

Wilt u meer weten over muren ontvetten voor het sauzen, of heeft u vragen over de dienstverlening van Uwnieuwbouwwoning.nl? Neem contact met ons op! Bel naar 0570 57 36 63, stuur een e-mail naar [email protected] of ga naar onze contactpagina.

Bereken uw prijsindicatie

Mock-up inspiratie magazine Uwnieuwbouwwoning.nl

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen?

Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors