Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Krijgt u binnenkort de sleutel van uw nieuwbouwwoning of bent u nog bezig met de bouw van een nieuwe woning? Dan staat u voor veel keuzes en bent u zich vast al aan het oriënteren op de verscheidene mogelijkheden voor de afwerking van uw muren. Gaat u voor de bekende techniek van het stucwerk óf gaat u toch voor het populaire alternatief van glasvezelbehang? Dat glasvezelbehang een populair alternatief is, is ook niet vreemd. Het heeft namelijk veel voordelen, is duurzamer, gaat langer mee en scheelt uiteindelijk in de kosten voor de portemonnee. Om deze keuze dus iets gemakkelijker te maken zetten wij de verschillen en voor- en nadelen van glasvezelbehang voor u op een rijtje! 

Maar wat is glasvezelbehang? Glasvezelbehang is de verzamelnaam voor glasweefsel-, renovlies- en glasvliesbehang. Deze behangsoorten bestaan onder andere uit kleine glasvezels of papier/textielvezels, die verweven en geperst worden tot een sterk gaas. Dit levert de uiteindelijke gladde structuur en strakke afwerking van uw muren op. Doordat het glasvezelbehang verkrijgbaar is met verschillende dessins is het ook bepalend voor zowel de uitstraling als kwaliteit van uw leefomgeving. Wat veel mensen echter niet weten over glasvezelbehang is dat het behang veel voordelen heeft op het alternatieve stucwerk.

Het verschil tussen glasvezelbehang en glasvliesbhehang

Glasvliesbehang vs. stucwerk. Ziet u het verschil?

 

Waarom kiezen voor glasvezelbehang?

Zoals eerder beschreven heeft glasvezelbehang, en met name glasvliesbehang,  veel voordelen op het alternatieve stucwerk. Een groot voordeel van het glasvezelbehang is dat het qua tijdsbestek veel sneller is. Dit komt met name door het feit dat het behang na aanbrengen binnen één dag schilder klaar is, waar het stucwerk na aanbrengen tussen de 7-10 dagen nodig heeft om te drogen voordat het gesausd kan worden. Het nadeel hiervan is dus een langere doorlooptijd voordat de vloeren er bijvoorbeeld in kunnen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat er meer arbeidsuren nodig zijn voor het aanbrengen van stucwerk dan bij het aanbrengen van glasvezelbehang. Dit maakt glasvezelbehang uiteindelijk ook een stuk voordeliger! 

Een ander bijkomend voordeel van glasvezelbehang is dat het haarscheur overbruggend werkt. Dat wil zeggen dat kleine scheuren die in uw muren zitten, of nog gaan ontstaan, overbrugd worden door het glasvezelbehang. Dit zorgt ervoor dat de muren scheurvrij blijven, wat uiteindelijk een positief effect heeft op de financiële waarde van uw woning. De structuur van het glasvezelbehang zorgt ervoor dat er in de ondergrond geen organismen kunnen nestelen. Dit draagt niet alleen bij aan het feit dat de muren allergievrij worden, maar is ook nog eens hygiënisch. Glasvezelbehang voldoet aan alle eisen, werkt brandvertragend, laat waterdamp door, is duurzaam en is vrij van schadelijke stoffen. Maar, omdat het glasvezelbehang een bepaald patroon heeft, maakt dit het wel lastiger om het over te behangen. 

De verschillende soorten glasvezelbehang

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten glasvezelbehang te verkrijgen. Zo is het glasweefselbehang met name in bedrijfspanden en ziekenhuizen een populair product. Het behang kent meerdere structuren; denk hierbij aan het patroon wat vaak in het behang verwerkt wordt zoals: de zigzagstructuur, visgraatstructuur, weefselstructuur en ruitstructuur. Het glasvliesbehang komt vrijwel overeen met de samenstelling van het glasweefselbehang, maar is alleen verkrijgbaar in zijn gladde structuur. Door de papieren rug van het behang is het toe te passen op diverse ondergronden, zoals gipskarton, beton of gestucte wanden. Dit zorgt er ook voor dat het behang gemakkelijker te verwijderen is dan het glasvezel/glasweefsel behang. Doordat het behang toe te passen is op diverse ondergronden en niet stug werkt, maakt het dat dit behang kwalitatief gezien het beste alternatief is voor stucwerk. 

Soorten glasvezelbehang

 

Renovlies daarentegen bestaat uit papier/textielvezels en wordt vaker toegepast tijdens de renovatie van een woning. Het behang zelf heeft een strakke afwerking en is vaak al voor-geschilderd. Dat houdt in dat het na plaatsing op de wanden nog maar één keer geschilderd hoeft te worden! Echter, renovlies is een stuk stugger en minder goed verwerkbaar dan bijvoorbeeld glasvliesbehang. Dit maakt het dus een lastig behang om mee te werken.

Waarop moet u letten bij de aanschaf?

Bij de aanschaf van het glasvezelbehang is het van belang dat u let op de kwaliteit en dikte van het behang. Bij een slechte kwaliteit van het behang kan het namelijk voorkomen dat de randen van het behang gaan rafelen. Daarnaast kan het zo zijn dat de scheur overbruggende werking van het behang verloren gaat wanneer u een te dunne variant koopt of het behang moet vaker over geschilderd worden. Ook is het van belang dat u let op de ondergrond eveneens als de werking die het behang moet hebben. Heeft u bijvoorbeeld een wat ruwere ondergrond, dan is aan te raden een dikker behang te kiezen zodat deze ondergrond niet langer door het behang te zien is. 

Bent u benieuwd naar de kosten voor het afwerken van uw wanden met glasvezelbehang? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een prijsindicatie aan via onze handige prijsindicatietool. Wij zullen de offerte binnen enkele minuten naar u mailen, zodat u meteen weet waar u aan toe bent en of dit in uw budget past. Naar mate uw wensen concreter worden wordt de offerte op maat gemaakt. Heeft u nog meer vragen over glasvezelbehang of heeft u een andere vraag over wandafwerking? Neem dan gerust contact met ons op. 

 

Gepubliceerd op 07-02-2020

Zonder zorgen uw woning laten bouwen? Ontvang onze checklists & 7 tips!

Voorkom ergernis, zorgen en onnodige kosten.

U bent eigenaar van een nieuwbouwwoning en hebt besloten om de werkzaamheden uit te besteden? Onze checklist & tips helpen u bij de juiste voorbereiding en voorkomen ergernis, zorgen en onnodige kosten. Download ze hieronder!

Waarom bij Uwnieuwbouwwoning.nl?

Eén aanspreekpunt

Wij werken uw complete nieuwbouwwoning af, u heeft dus één aanspreekpunt en één duidelijke planning.

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de topproducten van Sigma Coatings, ProGold, Vivafloors en Unipro.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw nieuwbouwwoning na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Onze diensten

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl wij samen met Sigma Coatings en ProGold.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Vivafloors de beste keuze. Met de vloeren van dit merk is uwvloerafwerking.nl in staat om kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren te leveren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stuken van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stukwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.