Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Heeft u onlangs een nieuwe woning aangekocht? Laat u de woning wellicht zelf bouwen? In dat geval is het verstandig om alvast na te denken over manieren, waarop u de energiekosten in uw nieuwe woning zo laag mogelijk kunt houden. Neemt u een oude koelkast en wasmachine uit uw bestaande woning mee naar uw nieuwe huis? Investeert u in nieuwe, duurzame apparatuur om het energieverbruik terug te dringen? Het zijn voorbeelden van factoren waarover u na zou kunnen denken. In dit artikel zetten we een aantal andere belangrijke punten op een rijtje. 

Zonnepanelen op het dak van uw nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning wordt tegenwoordig niet meer aangesloten op de gasvoorziening. Dit betekent dat er enkel nog gebruik wordt gemaakt van elektriciteit. Stroom kunt u afnemen van het stroomnet, maar voordeliger is het kopen van zonnepanelen. Met de zonnepanelen wekt u een groot deel van de benodigde stroom zelf op. Niet alleen is dit ontzettend duurzaam, ook levert het u een flinke besparing op de energiekosten op. Wist u dat zonnepanelen doorgaans in vijf tot tien jaar zijn terugverdiend? Na deze periode wordt er enkel nog winst gemaakt, in de vorm van gratis stroom.

Laat u vooraf goed adviseren bij de investering in zonnepanelen. Welk rendement hebben de zonnepanelen voor uw nieuwbouwwoning bijvoorbeeld nodig? Het is niet per definitie de beste optie om voor de duurste zonnepanelen te kiezen.  

Opgewekte groene stroom in huis opslaan 

U kunt de zonnepanelen combineren met een thuisbatterij. Een thuisbatterij biedt u de mogelijkheid om de opgewekte groene stroom tijdelijk op een accu op te slaan. Wek de stroom in de zomermaanden op en verbruik dit vervolgens in de herfst of winter. Het verkopen van stroom aan de energieleverancier lijkt de komende jaren minder aantrekkelijk te worden. Mede door het feit, dat steeds meer woningbezitters de voordelen van groene stroom zien.  

Kies voor kunststof kozijnen in huis 

Nadat uw woning verwarmd is door de zelf opgewekte groene stroom, wilt u voorkomen dat deze warmte uw woning al snel weer verlaat. Om die reden is het verstandig om goed te kijken naar de isolatie van een nieuwbouwwoning. Vaak wordt gekozen voor HR+-isolatieglas, in combinatie met kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen verlagen niet alleen uw energieverbruik, maar zijn daarbij beter bestand tegen inbrekers en vergen veel minder onderhoud. U hoeft ze niet te schuren, ze gaan tientallen jaren mee en passen zowel bij een modern, als een klassiek ingericht huis! 

Zonder zorgen uw woning laten bouwen? Ontvang onze checklists & 7 tips!

Voorkom ergernis, zorgen en onnodige kosten.

U bent eigenaar van een nieuwbouwwoning en hebt besloten om de werkzaamheden uit te besteden? Onze checklist & tips helpen u bij de juiste voorbereiding en voorkomen ergernis, zorgen en onnodige kosten. Download ze hieronder!

Waarom bij Uwnieuwbouwwoning.nl?

Eén aanspreekpunt

Wij werken uw complete nieuwbouwwoning af, u heeft dus één aanspreekpunt en één duidelijke planning.

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de topproducten van Sigma Coatings, ProGold, Vivafloors en Unipro.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw nieuwbouwwoning na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Onze diensten

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl wij samen met Sigma Coatings en ProGold.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Vivafloors de beste keuze. Met de vloeren van dit merk is uwvloerafwerking.nl in staat om kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren te leveren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stuken van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stukwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.