Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Vaak vinden mensen het lastig om een goede vloer uit te zoeken voor een nieuwe woning. Naast dat het als een goede, stevige ondergrond moet dienen, is het natuurlijk ook van belang dat de vloer een mooie uitstraling heeft. Zo kan de juiste vloer ervoor zorgen dat uw woning hetgeen uitstraalt waar u gelukkig van wordt. Houdt u bijvoorbeeld van een moderne, industriële uitstraling van uw woning? Dan is een gietvloer geschikt voor u! Weten waarom? We vertellen u er graag meer over in deze blog!

 

Waarom kiezen voor een gietvloer?  

Een naadloos geheel, vol van kleur: fel en helder of juist zacht en rustig. Een vloer kan fungeren als een echte blikvanger of juist als een rustige basis om vervolgens met uw eigen accessoires de woning naar wens aan te kleden. Met een gietvloer is dit allemaal mogelijk! Dit komt door het feit dat een gietvloer een naadloze kunststof vloer is. Hierdoor staan al uw ruimten in huis op een mooie manier, zonder naden, met elkaar in verbinding. De vloer oogt op deze manier strak en als één geheel. Dit biedt u de mogelijkheid om eindeloos te variëren met meubels, planten of kleurrijke accessoires. 

Dat een gietvloer in veel verschillende kleuren te verkrijgen is, een naadloos geheel van uw woning maakt en dat u de woning volledig kan accentueren met uw accessoires, zijn op zich al goede argumenten om voor een gietvloer te kiezen. Maar, in huis moet natuurlijk ook geleefd worden. Ook hier leent de gietvloer zich goed voor uit! 

Waarom een gietvloer

De voordelen van gietvloeren

Makkelijk te onderhouden

Een van de grote voordelen van gietvloeren is dat het makkelijk te onderhouden is in tegenstelling tot een tegel- of parketvloer. Dit komt met name door het feit dat de vloer naadloos is, waardoor er zich geen vuil ophoopt tussen de naden. Het vuil dat zich op een gietvloer bevindt kan al makkelijk worden verwijderd door de vloer te reinigen met een (olievrije) stofwisser, een zachte bezem of doormiddel van een stofzuiger. Hierna kan de keuze gemaakt worden om de gietvloer grondig te reinigen met een microvezel mop in combinatie met een zeepvrij reinigingsmiddel. 

Een gietvloer naar wens

Een ander bijkomend voordeel van een gietvloer is dat deze volledig naar wens kan worden gelegd. Zo heeft u de keuze uit verschillende kleuren, combinaties van kleuren en de stijl van het leggen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de gietvloer met een patroon of afbeelding te verwerken. 

Een gietvloer in de badkamer

Doordat de gietvloer voorzien kan worden van een waterdichte coating, is deze ook geschikt om in de badkamer te leggen. De gietvloer geeft niet alleen een warme sfeer aan uw badkamer, maar zorgt ook dat deze warm voelt aan de voeten. Doordat de gietvloer naadloos is kan er geen vuil en/of kalk in terecht komen. Zo krijgt uw badkamer een moderne, strakke en vooral schone uitstraling!

Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Tegenwoordig worden veel nieuwbouwwoningen opgeleverd met vloerverwarming. Vaak moet u daarbij rekening houden met uw vloerkeuze en de voorwaarden waar de vloer aan moet voldoen om deze te combineren. Dit hoeft echter bij een gietvloer niet. Het is zelfs een van de meest geschikte vloeren in combinatie met vloerverwarming. Dit komt doordat de buizen van de verwarming gewoon aangelegd kunnen worden en de vloer er vervolgens overheen gegoten wordt. 

De soorten Gietvloeren

Soorten gietvloeren bij Uwnieuwbouwwoning 

Zoals eerder benoemd, zijn er veel verschillende mogelijkheden en soorten gietvloeren te verkrijgen. Zo zijn er de blend (gemengd), solid (één kleur) varianten en zijn er vloeren voor verscheidene functionaliteiten. Denk hierbij aan een vloer voor in huis, een vloer voor op het werk of een vloer voor in een fabriek. Bij Uwnieuwbouwwoning hebben wij EPI-gietvloeren, waarbij er gebruik wordt gemaakt van verschillende lijnen. Hieronder ziet u welke lijnen dit zijn. 

Ethnic Warmth Gietvloeren

Wanneer u voor de Ethnic Warmth gietvloeren kiest dan haalt u de sfeer van verre oorden in uw huis. Dit door de verschillende kleuren die warmte geven aan uw inrichting. Denk hierbij aan de aardetinten rood of donkergroen. Zo geniet u van het gemak van een gietvloer, maar met de warmte van een aardewerkvloer. 

De Ethnic Warmth gietvloeren zijn speciaal ontworpen voor een natuurlijke en exotische uitstraling, waardoor deze mooi te combineren zijn met rustige, of juist sprekende meubels en decoraties. 

Bekijk hier ons assortiment Ethnic Warmth gietvloeren

Industrial Cool Gietvloeren

De Industrial gietvloer geeft uw huis een stoere uitstraling, maar is toch netjes en strak door de naadloze afwerking. Deze gietvloeren worden rauw gelaten en geven uw huis een robuuste uitstraling. Wanneer u kiest voor de Industrial Cool lijn dan heeft u een ruime keuze. Over het algemeen wordt er gekozen voor een natuurlijke, niet afgewerkte vloer. Hierdoor brengen wij nu hetgeen terug wat vroeger verborgen diende te blijven in uw huis! 

Bekijk hier ons assortiment Industrial Cool Gietvloern.

Industrial Look Gietvloer in het echt

Scandinavian Clean Gietvloeren

De Scandinavian Clean gietvloeren is de perfecte lijn voor diegene die op zoek is naar eenvoud, minimalisme en functionaliteit. Door de speciaal uitgekozen kleuren voor deze lijn geeft deze vloer een rustig gevoel aan het interieur dat niet verveelt. Zo wordt de vloer vaak ‘tijdloos’ genoemd en over de hele wereld geprezen door zijn eenvoud. 

Gaat u voor de stijlvol matte gietvloer? Of toch voor de gietvloer met hoogglans? Bekijk hieronder een greep uit ons assortiment.

Natural Neutrals Gietvloeren

Houdt u toch meer van rust en overzicht in uw huis? Dan raden wij de lijn Natural Neutrals aan. De aardekleuren van deze gietvloeren komen goed tot zijn recht in de keuken, maar passen ook erg goed bij een rustige woonkamer. Deze lijn gietvloeren brengt de ultieme betonlook-effecten in uw natuurlijke gietvloer. Van hal tot aan de slaapkamer, deze lijn siert uw huis aanzienlijk! 

Door de rustige basis van de vloer, heeft u zelf de vrije hand in de aankleding van uw huis. Zo kunt u zelf kleuren toevoegen doormiddel van accessoires, zonder dat u veel rekening moet houden met de kleurkeuze van uw vloer. Zo bent u van alle gemakken van een gietvloer voorzien en heeft u toch de uitstraling van een echte betonvloer.  

Bekijk hier ons assortiment Natural Neutrals gietvloeren.

Al onze gietvloeren zijn onderhoudsvriendelijk en worden door onze vakmannen zeer nauwkeurig en netjes gelegd. Heeft u advies nodig of wilt u de gietvloer graag in onze showroom bekijken? Maak dan een afspraak in onze showroom, waar onze adviseurs u graag helpen om tot de beste keuze voor uw gietvloer te komen! 

Liever direct een prijsindicatie ontvangen? Dat kan! Bezoek onze prijsindicatie pagina.

Bekijk Gietvloeren in onze showroom

Waarom bij Uwnieuwbouwwoning.nl?

Eén aanspreekpunt

Wij werken uw complete nieuwbouwwoning af, u heeft dus één aanspreekpunt en één duidelijke planning.

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de topproducten van Sigma Coatings, ProGold, Vivafloors en Unipro.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw nieuwbouwwoning na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Onze diensten

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl wij samen met Sigma Coatings en ProGold.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Vivafloors de beste keuze. Met de vloeren van dit merk is uwvloerafwerking.nl in staat om kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren te leveren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stuken van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stukwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.