Voor de afbouw van uw gehele nieuwbouwwoning

Kan iedere woning omgetoverd worden tot een smart home? De beperking is niet die stenen blokkendoos waar u in woont, maar de fantasie van de bewoners. Of u nu in een piepklein appartementje woont, of in een enorme villa, er zijn enorm veel mogelijkheden. Daarbij is de woning niet de beperkende factor, de technologie ook niet, maar wel de bereidheid van de bewoners om de teugels een beetje te laten vieren en technologie zelfstandig te laten functioneren. Naast de mogelijkheden van smart home in uw woning bekijken we ook hoe u ieder huis ‘slimmer’ kunt maken.

Mogelijkheden met smart home

U kunt een Apple HomePod in huis halen en doen alsof u een slimme woning hebt, maar zo werkt het toch niet helemaal. Dat is namelijk een luidspreker met internet functionaliteit, en slechts beperkte mogelijkheden om commando’s te geven en online informatie op te zoeken. Het is de combinatie van apparaten en toepassingen die uw appartement, huis of kasteel tot een smart home maken. Net zoals men een huis bouwt met stenen, zijn er ook slimme bouwblokken waar u mee gaat bouwen. Hier zijn vijf populaire smart home mogelijkheden:

  • Verlichting: Lampen die automatisch inschakelen wanneer het donker wordt. De verlichting dimmen tijdens een Netflix marathon. Of een complete discotheek in de woonkamer met miljoenen kleuren. Het is allemaal mogelijk met slimme verlichting zoals de Philips Hue serie.
  • Geluid: Door het hele huis dezelfde soundtrack, draadloos muziek van uw Spotify playlist naar uw keuken speaker ‘gooien’, of checken of het gaat regenen door tegen de luidspreker te praten. Het kan allemaal met smart speakers zoals die van Sonos.
  • Verwarming: Dit is een functie die u niet kunt zien of horen, maar u voelt het verschil wel degelijk! Door de standaard thermostaat te vervangen door een zelflerende versie, zoals Honeywell deze bijvoorbeeld maakt, hoeft u nooit meer zelf de verwarming een graadje hoger of lager te zetten. En als u van huis gaat, dan zal de verwarming automatisch omlaag gaan.
  • Raamdecoratie: Gordijnen open, gordijnen dicht. Een standaard ritueel waar we niet meer bij stil staan. Dat kan veel eenvoudiger, met elektrische rolgordijnen van Somfy bijvoorbeeld. Koppel deze gordijnen aan uw lichtsensor en u hebt er geen omkijken meer naar. Er is de keuze voor compleet nieuwe raamdecoratie of automatisering van bestaande gordijnen.
  • Beveiliging: Dit zal voor velen een belangrijke reden zijn om de woning slimmer te maken. Met extra ogen en oren woont u met comfort en vertrouwen. Hierbij zijn allerlei slimme oplossingen mogelijk waaronder indoor en outdoor camera’s, deurbellen met camera en microfoon / speaker en geavanceerde beeldherkenning.

Dit is nog maar het topje van de ijsberg. Zo kunt u garagedeuropeners, tuinverlichting of rolluiken ook koppelen aan een smart home systeem. Begin met de ‘killer feature’ die het beste aansluit op uw leefstijl, en breid het netwerk daarna verder uit.

Hoe gaat u te werk?

Stapsgewijs opbouwen biedt als voordeel dat u niet overspoeld wordt met nieuwe apparaten die u moet configureren. Voordat zelflerende apparaten slim zijn zult u ze eerst een lesje moeten leren. Het helpt als u naast de WiFi router ook een ‘bridge’ installeert zoals de Somfy TaHoma. Dit apparaat zorgt dat andere toestellen ‘dezelfde taal spreken’ wat het verbinden van apparatuur een stuk eenvoudiger maakt. Hoewel geen enkele hub alle mogelijke merken en producten ondersteunt, heeft Somfy als voordeel dat het werkt met veel toonaangevende merken en niet beperkt is tot een gesloten systeem. Denk aan de keuze tussen de Google of Amazon spraakassistent in plaats van één optie.

Bedenk wat u (niet) wilt

Nu de basis is gelegd zult u gaan bouwen aan uw slimme huisje. Vaak begint dit met een smart light of smart speaker. Dit zijn heel duidelijke toepassingen die u direct kunt zien en/of horen. Andere functies zijn vooral om het wooncomfort te verhogen, en werken optimaal wanneer u er geen omkijken naar hebt. Gordijnen die automatisch openen wanneer het buiten donker wordt is ook een vorm van inbraakpreventie, zo kan één product meerdere oplossingen bieden.

Afstand overbruggen

Stel; u gaat een paar dagen weg, en wilt de postbode vertellen dat het pakje achterom bij de poort geplaatst mag worden. Met een deurbel camera die een ingebouwde microfoon en speaker heeft kunt u met de bezorger communiceren terwijl u op een compleet andere locatie bent. Ook wanneer u mantelzorg levert, bijvoorbeeld voor uw ouders die zich niet helemaal meer kunnen redden, kunt u domotica diensten plaatsen die u zelf op afstand kunt beheren. Bespreek in dit geval samen goed de mogelijkheden en restricties. Zo kunt u ze geruststellen dat hun privacy gewaarborgd blijft.

Er zijn ontelbare mogelijkheden binnen een smart home woning. Leg een solide basis en bouw uw eigen slimme woning.

Waarom bij Uwnieuwbouwwoning.nl?

Eén aanspreekpunt

Wij werken uw complete nieuwbouwwoning af, u heeft dus één aanspreekpunt en één duidelijke planning.

Vakmanschap

Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring.

Kwaliteit

Wij werken alleen met de topproducten van Sigma Coatings, ProGold, Vivafloors en Unipro.

Duurzaamheid

Voorkom dat uw nieuwbouwwoning na enkele jaren haar uitstraling verliest.

Onze diensten

Met het vakkundige team van Uwglasvezelbehanger.nl staat elke opdracht garant voor 100% kwaliteit. Om de beste kwaliteit te kunnen leveren voor de afwerking van uw wanden werkt Uwglasvezelbehanger.nl wij samen met Sigma Coatings en ProGold.

Heeft u interesse in een PVC- of gietvloer? Dan is Vivafloors de beste keuze. Met de vloeren van dit merk is uwvloerafwerking.nl in staat om kwalitatief hoogwaardige, natuurechte vloeren te leveren.

Voor de afwerking van uw trap heeft u bij Uwtrapafwerking.nl de mogelijkheid om te kiezen tussen twee afwerkingen, namelijk PVC of lakverf. Om de beste trapafwerking te kunnen leveren werkt ook Uwtrapafwerking.nl samen met Sigma Coatings en Vivafloors.

Voor het stuken van uw wanden en plafonds is Uwstukadoors.nl de aangewezen specialist. Of het nu gaat om behangklaar of sausklaar stukwerk, wij denken met u mee en kijken samen naar de beste oplossing voor de afwerking van uw wanden en plafonds.