Wat is mijn maximale hypotheek bij een nieuwbouwwoning?

De eerste bewoner zijn van een huis. Geen makelaarskosten, overdrachtskosten en taxatiekosten. Wat brengt een nieuwbouwwoning toch veel voordelen met zich mee. Maar wat is eigenlijk de maximale hypotheek voor een nieuwbouw woning en waar bestaat die uit? In deze blog leggen wij dat voor u uit!

 

9.3
409 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Heeft u op dit moment een nieuwbouwwoning op het oog en bent u benieuwd wat de kosten zullen zijn voor de werkzaamheden in het huis? Vraag dan onze prijsindicatie aan.

Waaruit bestaat mijn maximale hypotheek bij een nieuwbouwwoning?

Ten eerste kan men in 2022 een hypotheek afsluiten van 100 procent van de waarde van het huis. Daarnaast betaalt u ook de notariskosten voor het opstellen van de koopakte en bijkomende kosten voor nieuwbouw. Daarbij wordt de hoogte van uw hypotheek bepaald aan de hand van uw bruto jaarinkomen, eventueel het bruto jaarinkomen van uw partner en aan de financiële verplichtingen die u heeft. Denk daarbij aan uw studieschuld of lopende kredieten. Tenslotte speelt de hypotheekrente ook een belangrijke rol in het bepalen van uw maximale hypotheek. Deze rente hangt af van voor hoelang u de hypotheek wilt laten duren en komt bovenop uw hypotheek.

Wat betaal ik met mijn maximale hypotheek?

Bij een nieuwbouwwoning koopt u de woning vrij op naam. Daarbij betaalt u de bouwrente, extra bouwkosten, de koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten voor de eigendomsoverdracht en kadaster-inschrijving vanuit uw hypotheek. Let wel op dat u de notariskosten voor het opstellen van de koopakte buiten uw hypotheek betaalt.

Wat is meerwerk?

Meerwerk omvat alle werkzaamheden die u laat uitvoeren door de bouwer van uw nieuwbouwwoning. Deze grote werkzaamheden kunt u meefinancieren in uw hypotheek. Denk daarbij aan een keuken of een badkamer. Voor deze werkzaamheden bent u aan het  goede adres bij Uwnieuwbouwwoning.nl.

Bij Uwniewbouwwoning.nl doen wij aan wandafwerking, vloerafwerking, trapafwerking en de volledige afbouw van uw nieuwbouwwoning. Daarnaast zijn wij ook specialist in glasvezelbehang en stucwerk. Vraag snel onze prijsindicatie aan als u nieuwsgierig bent naar de kosten.

Of wilt u van te voren zien hoe de afwerking eruit komt te zien? Maak dan een afspraak in onze showroom.

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


  In 4 stappen naar woongeluk

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors