Veiligheid voorop, sloten vervangen bij oplevering van uw woning

Het is vast niet onopvallend gebleven, de huizenmarkt is booming! In de huidige markt staan sommige woningen nog niet online of de eerste biedingen zijn al binnen. Vooral voor starters is doorzettingsvermogen een sleutelwoord wanneer het gaat om het verkrijgen van een eigen woning. Kortom, wie over zijn of haar droomwoning wil beschikken moet slim – en vooral- geduldig zijn.

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Wanneer het dan toch gelukt is om uw droomwoning aan te schaffen dan kunt u al snel de veiligheid van de woning vergeten. Wie denkt er immers na over de sleutels als u bezig bent met verhuizen, schilderen, behangen, et cetera? Twijfelt u of u wel alle sleutels ontvangen heeft en daarmee of u de sloten van uw woning moet vervangen? In dit artikel adviseren we wat u het best kunt doen als nieuwe huiseigenaar.

sleutels nieuwe woning veiligheid

Waar u rekening mee moet houden

Als u de woningoverdracht via een makelaar heeft geregeld dan is er een grote kans dat de sloten al voor de sleuteloverdracht zijn vervangen. Wij adviseren u om dit altijd te controleren bij de makelaar. Wanneer de makelaar de sloten niet heeft vervangen dan doet u er verstandig aan om zelf de sloten te vervangen. Wij hebben enkele redenen om de sloten te vervangen op een rijtje gezet:

 • De vorige bewoner heeft reservesleutels uitgeleend aan familie, buren of vrienden;
 • Er kan een sleutel verloren zijn door de vorige bewoner;
 • De sloten kunnen zijn verouderd;
 • De vorige bewoner heeft extra sleutels laten maken.

Wie een nieuwbouwwoning koopt krijgt een bos verse sleutels aangereikt bij de uiteindelijke koop, er zijn – in tegenstelling tot bestaande woningen – verder geen rondslingerende sleutels. Conclusie: bij een nieuwbouwwoning hoeft u de sloten niet te vervangen, maar bij bestaande woningen is dit wel te adviseren. Tenzij de makelaar voor de veiligheid de sloten al vervangen heeft voordat u de bijpassende sleutels krijgt.

Goed slot en kundige slotenmaker zorgen voor veiligheid

Het vervangen van sloten is waarschijnlijk iets wat u niet dagelijks hoeft te doen. Gelukkig maar, want het kan nogal prijzig zijn. Het materiaal is behoorlijk goed gemaakt en biedt u normaliter juist daardoor veiligheid. En net zoals de reclame ‘u mag alles van mij weten, behalve mijn pincode’, is het verstandig om voor deze veilige sloten te gaan en niet te bezuinigen op uw veiligheid door goedkope sloten te laten plaatsen.

Veilige sloten zijn onder meer inbraakbeveiligd en herkenbaar aan het SKG-keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Daarnaast is er ook nog het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVK); sloten met dit keurmerk zijn door de politie erkend als veilig en daarmee getest op kwaliteit en effectiviteit.

Natuurlijk zijn er daarnaast ook nog andere sloten die extra veilig zijn, zoals de meerpuntssluiting, insteeksloten, pensloten en sloten op tuindeuren of schuifpuien die espagnolet genoemd worden.

Neem contact op!

Weet u nog niet welke sloten het best passen bij uw woning, omgeving en de bijbehorende veiligheidsbehoeften? Neem dan contact met een goede slotenmaker die u van tips en advies kan voorzien.

Wanneer u uw woning betreedt dan komt er naast de privacy ook nog het één en ander meer kijken. Wist u dat wij van Uwnieuwbouwwoning.nl dienstverlening aan u aanbieden die u helpt met het toekomstbestendig maken van uw woning? Plan gerust een afspraak met ons om het te bespreken.

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:
  In 4 stappen naar woongeluk

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   

  Prijsindicatie ontvangen