Nieuwbouw eerste keer schilderen

De eerste keer schilderen van uw nieuwbouwwoning kan best spannend zijn. U wilt natuurlijk het liefst zo snel mogelijk alles in de juiste kleuren hebben afgewerkt, zodat u gauw kunt intrekken in uw nieuwe stulpje. 

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Schilderen van uw nieuwbouwwoning

Helaas zijn er een aantal zaken waar u over na moet denken voordat u enthousiast begint met het schilderen van uw nieuwbouwwoning. Denk bijvoorbeeld aan de droogtijd van uw woning, het wel of niet aanbrengen van een primer en de beste afwerking van uw kozijnen, deuren en trappen.  

Hoe lang moet u wachten? 

De droogtijd van een nieuwbouwwoning is afhankelijk van verschillende zaken. Zo heeft een huis dat gebouwd is tijdens de winter vaak een langere droogtijd, dan een woning gebouwd gedurende de zomer. Een goede ventilatie kan het proces versnellen. Doorgaans is het verstandig om minimaal twee seizoenen te wachten voordat u begint met schilderen.

Maar let op: de oppervlaktes kunnen droog lijken, terwijl er toch nog veel vocht in kan zitten. Het is daarom belangrijk dat er voor het aanbrengen van de primer en het schilderen altijd een vochtigheidsmeting wordt uitgevoerd. Op deze manier weet u zeker dat de muren klaar zijn voor hun eerste verflaag en worden schimmels en/of afbladdering voorkomen. 

Wel of geen primer aanbrengen? 

Het aanbrengen van een primer of grondverf neemt vaak een flinke hap uit uw budget. Wij krijgen daarom vaak de vraag of het aanbrengen van een primer in een nieuwbouwwoning echt noodzakelijk is. Voor het beste resultaat van uw woning en woongenot raden wij zeker aan om een primer aan te brengen. 

Een grondverf zuigt namelijk geen verf op. Dit kan u veel tijd en geld schelen wanneer de afwerkingslaag wordt aangebracht. Wanneer u kiest voor een primer is de kans op zichtbare rolbanen veel minder en kan er minder verf voor de bovenlaag worden gebruikt. 

Ook zorgt een primer ervoor dat vuile deeltjes niet tot de afwerkingslaag kunnen doordringen. Wanneer er al strepen of vlekken op de huidige muur aanwezig zijn, dan is de kans groot dat deze doorschijnen wanneer u geen primer gebruikt. 

Nieuwbouw kozijnen, deuren en trappen schilderen? 

De kozijnen en deuren van nieuwbouwwoningen worden vaak opgeleverd met een vochtregulerend systeemverf. Doordat er nog veel vocht in een nieuwbouwwoning aanwezig is, is de systeemverf een goede optie voor de eerste paar jaar. 

Na twee tot drie jaar zullen deze kozijnen en deuren nog in een goede staat zijn, maar de systeemverf zal langzamerhand de eerste gebreken vertonen. Dit is dan ook het perfecte moment om een beschermende verflaag aan te brengen. 

Uw trappen zullen in het begin erg netjes lijken. De meeste nieuwbouwhuizen worden voorzien van een vurenhouten trap voorzien van witte grondverf. Deze kunnen meteen worden afgewerkt in de gewenste kleur. Wanneer u een vurenhoutentrap mooi wilt houden, zult u deze elke twee à drie jaar moeten schilderen. Vurenhout is namelijk een zachte houtsoort waar gemakkelijk beschadigingen in optreden. 

Ook moet u bij de afwerking van de trappen rekening houden met gladheid na het schilderen. Zeker wanneer u kinderen heeft, kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Wij geven u graag advies over de verschillende mogelijkheden voor uw trap, zodat dit kan worden voorkomen. 

Uitbesteden van uw schilderwerk 

Wanneer u het zekere voor het onzekere wilt nemen en gegarandeerd een mooi resultaat wilt voor uw wandafwerking, kies er dan voor om uw schilderwerk uit te besteden. Wij ontzorgen u graag bij uw schilderwerk en kunnen u bovendien helpen bij een complete afwerking van uw woning. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw nieuwbouwwoning? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u altijd vrijblijvend een prijsindicatie op maat bij ons aanvragen.  

Prijsindicatie afbouw van uw nieuwbouwwoning

Wij ontzorgen u graag bij de complete afbouw van uw nieuwbouwwoning. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw nieuwbouwwoning? Neem dan gerust contact met ons op. Ook kunt u altijd vrijblijvend een prijsindicatie op maat bij ons aanvragen. Deze ontvangt u binnen enkele minuten in uw mailbox.

 

Bereken uw prijsindicatie

Showroom afspraak

Wij begrijpen dat de afwerking van uw woning heel belangrijk is en dat u zich goed wilt informeren voordat u keuzes maakt. Wij ontvangen u daarom graag in onze showroom om al uw wensen door te nemen. Ook krijgt u natuurlijk de beste indruk van ons werk wanneer u van dichtbij kunt zien hoe uw droom wand, vloer of trap eruit ziet.

Wilt u eens langskomen? Maak eenvoudig een afspraak met één van onze adviseurs.

 

Bezoek onze showroom

Afbouw uwnieuwbouwwoning. Showroom bezoeken?
Kom langs in de showroom van Uwnieuwbouwwoning
Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:
  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   

  Prijsindicatie ontvangen