Mooie muren: stucen of behangen?

U bent de trotse eigenaar van een nieuwbouwwoning. Of u heeft besloten uw huis te renoveren. Dan heeft u straks een prachtig blanco canvas tot uw beschikking! Maar dan…. komt de keuzestress: hoe gaat u de muren afwerken? Met strakke stuc legt u een mooie basis. Daarnaast kunt u (laten) schilderen, of kiezen voor een prachtig behang. Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten bij de wandafwerking. Wij delen graag de tips & trics van onze professionals voor de beste afwerking van uw nieuwe woning.

Ontvang een vrijblijvende prijsindicatie

  • Binnen 1 minuut aangevraagd.
  • Direct in uw mailbox.
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Doe het direct goed

Zoals bij alle grote keuzes is het ook bij wandafwerking belangrijk om het direct goed te doen. De investering doet u natuurlijk liefst voor de lange termijn. Om een weloverwogen keuze te maken, is het belangrijk om uw opties te kennen, namelijk:

stucwerk of behang

Stucwerkweetjes

Wat is stucen?

Stucen is een techniek die wordt gebruikt om muren te egaliseren en te decoreren. Het kan dienen om muren een strakke afwerking te geven of om ze voor te bereiden op verdere afwerkingen zoals schilderen of behangen.

Hoe dik moet stucwerk zijn?

De dikte van stucwerk hangt af van de ondergrond. Voor een betonnen muur is een dunnere laag voldoende (meestal 5 tot 8 millimeter), terwijl een gemetselde muur een dikkere laag vereist om egaal te worden.

Hoe lang moet stucwerk drogen?

De vuistregel is dat stucwerk ongeveer één dag per millimeter dikte moet drogen. Dit betekent meestal een droogtijd van 5 tot 8 dagen, maar in sommige gevallen kan dit langer duren, bijvoorbeeld bij koud en nat weer.

Wat is de beste aanpak?

De beste aanpak is afhankelijk van de ondergrond, de wand waarop gestuct moet worden. Wij geven u graag deskundig advies over de beste aanpak in uw situatie.

‘Werken’ de muren?

Wist u dat bij nieuwbouwwoningen de werking van de muren heftiger is? Dat maakt de kans op scheuren in het stucwerk groter dan bij renovatiewoningen. Daar werken de muren namelijk minder en is de kans op scheuren dus kleiner.

 

Klant aan het woord

Hele fijne ervaring met dit bedrijf. Denken mee in de aanloop, komen afspraken na en leveren goed werk. Wij liepen tegen wat problemen aan vanuit bouw en ze hebben ons zo goed geholpen door mee te denken waardoor we uiteindelijk toch onze woning zo konden laten afbouwen zoals onze wens was.

 

– Eva, Zevenhuizen  ★★★★★

Behangklare wanden

 Bij nieuwbouw worden alle wanden behangklaar opgeleverd. Daardoor is behangen voldoende om de wanden strak af te werken. Behangen is dan uw beste keus voor goede wandafwerking. Er zijn 3 opties: glasvlies, glasvezel en renovlies.

Glasvlies

Voor nieuwbouwwoningen wordt vaak gekozen voor wandafwerking met glasvlies. Het grote voordeel daarvan is dat het scheurtjes in het stucwerk maskeert. Glasvliesbehang heeft een gladde structuur. Het behang heeft wat rekkracht, waardoor het haarscheurtjes kan overbruggen.

Glasvezel

Een andere goede keuze voor muurafwerking bij nieuwbouwwoning is glasvezelbehang. Een doorontwikkelde behangsoort, gemaakt van een zeer sterke vezel. Deze glasvezel geeft het behang een robuuste structuur die nauwelijks scheurt. Het bevat een patroontje en is ideaal om gaten en barsten mee te verstevigen.

Renovlies

Renovlies lijkt veel op glasvliesbehang. Alleen bevat renovlies een laag papier. Dat papier maakt het iets gevoeliger voor werking, zodat de kans bestaat dat naderhand kieren gaan ontstaan. Wij kiezen daarom bij nieuwbouwwoningen specifiek voor glasvliesbehang. Zo garanderen we kwaliteit en een duurzame oplossing.

 

Bekijk zelf het verschil 

Wilt u graag de verschillen tussen stucen en behangen zelf zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan één van onze showrooms. Hier kunt u ons ruime assortiment aan stucwerk en behang bewonderen. Bekijk ook onze andere producten, doe inspiratie op en stel al uw vragen aan onze adviseurs.

 

Showroomafspraak maken

Reviews van onze klanten

Bekijk onze 423 klantenvertellen reviews
9.3/10
Geweldig Er is precies en netjes en snel gewerkt.Vooral de afwerking.Top. Dronten
Perfect geregeld Super vriendelijke mensen aan de telefoon en een kundige vriendelijke behanger wat wil een mens nog meer. Ze konden snel terecht en lekker “no nonsense”. En nogmaals gewoon goed afgewerkte muren. Olst
Super Super strak behangen, en fijn dat jullie zo meedenken. Bedankt! Barneveld
Met het eindresultaat zijn we heel blij. Vanaf het eerste kontakt tot aan het laatste zijn wij zeer tevreden. We zijn super goed en snel geholpen door een deskundig team. Wat wij enorm fijn vonden is dat ze dingen beloven maar ook zeker nakomen. Geen rare voorwaarden (zoals bijv beschadigingen aan keuken oid is voor eigen risico, wat voor andere partijen wel een voorwaarde was). Wij hebben ervoor gekozen om glasvezelbehang op onze muren te laten plaatsen in onze nieuwbouwwoning. Wij stonden versteld hoe netjes, deskundig en snel gewerkt werd. Alles werd ook netjes afgeplakt. Het eindresultaat is verbluffend. Iedereen die is komen kijken zeiden allemaal hetzelfde; nl. wat ziet de muren er mooi en strak uit. Kortom het eindresultaat is van top klasse. Wij zullen jullie dan ook van harte aanbevelen.
Lees meer
Ede
Goede service en een mooie vloer We hebben prettig contact gehad en er is een ruime keuze aan vloeren. De vloer is netjes door de vakmannen gelegd. Zeker een aanrader! Deventer
Top Mooi werk geleverd! Almere
Blij dat alles op tijd klaar was De voorbereiding en planning was 1 week later begonnen dan we dachten. Maar door hard werken is alles toch netjes op tijd af. Behangen en sausen is wellicht iets vluchtig gegaan maar acceptabel. De vloeren en trappen zijn ook keurig gelegd, we zijn er erg blij mee. Bedankt voor de goede zorgen Uwnieuwbouwwoning!
Lees meer
Hardinxveld-Giessendam
Wij zeer content met het resultaat! Vanaf het begin, na de aanvraag van de offerte, regelmatig telefonisch contact geweest vanuit dit bedrijf. Dat was zeer plezierig. De uitvoering van het werk is heel professioneel gedaan. Het huis werd strak behangen met Renovliesbehang, daarna 2X gesaust. Wij waren er niet bij aanwezig, het betrof een nieuwbouwwoning. Wij hadden een telefoonnummer gekregen van de projectleider, om eventuele problemen aan te geven. Die hebben wij niet nodig gehad.Wel werden wij dagelijks gebeld door het bedrijf met de vraag of alles naar wens verliep. Dat deed het. Wij zijn dik tevreden over het contact en de uitvoering van dit bedrijf.
Lees meer
Uitgeest
Snel en secuur Vooraf in het offertetraject en het planningstraject fijn contact gehad met Mitchell. Hij is meedenkend en flexibel en reageert snel.Ze kwamen bij ons met 4 man sterk en na 1 dag zat al het behang er al op. Dag 2 is alles (meerdere malen) gesausd. De mensen (met Emil voorop) zijn erg secuur en kritisch en willen echt het beste werk afleveren, ondanks dat onze muren door de bouwer niet netjes waren afgewerkt. Ze hebben echt top werk afgeleverd.
Lees meer
Amersfoort
5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen Onze wanden en vloeren hebben we door dit bedrijf laten doen. Er werd goed meegedacht qua planning en het eindresultaat is heel mooi geworden. Nijmegen
5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen Het allereerste contact was al erg prettig. Er wordt goed geluisterd en uitstekend met de klant meegedacht. Heb je een budget? Ook dan zijn zij zeker aan te raden!De deskundigheid, betrokkenheid en de continue evaluatie op de werkvloer was uitermate prettig. Apeldoorn
4 sterren: goede service, goed behandeld Er moet natuurlijk altijd wat te verbeteren zijn vandaar de 9 als score, dat houdt jullie scherp ;-)Maar ik moet zeggen dat ik super tevreden ben met het resultaat. Zowel de muren als het plafond zijn superstrak behangen met de renovlies waardoor het één strak geheel is geworden in mijn gehele woning. Kortom geen spijt van en hopen dat het de komende jaren zo blijft. Dank voor de adviezen en expertise die jullie bij meerdere woningen in ons appartementencomplex hebben uitgevoerd.
Lees meer
Almere

Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

 

Prijsindicatie ontvangen