Hoe kiest u de beste gordijnen voor in uw nieuwbouwwoning?

Gordijnen kiezen voor uw woonkamer of slaapkamer van uw nieuwbouwwoning? Grote kans dat u hier nog niet al te lang bij hebt stilgestaan. Er komt namelijk veel op u af wanneer u een nieuwbouwwoning heeft gekocht. Uwnieuwbouwwoning.nl helpt u graag bij het maken van de beste keuze voor de gordijnen van uw nieuwbouwwoning. Lees snel ons advies voor de beste gordijnen in uw nieuwbouwwoning!

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Match uw gordijnen met de nog te leggen vloer en ondervloer

Het is verstandig om te wachten met het inmeten totdat uw vloer gelegd is. Op deze manier waarborgt u dat de gordijnen niet te lang zijn afgemeten. Naast deze praktische overweging doet u er ook goed aan om de gordijnen bij de vloer en de ruimte te laten passen. Wij hebben hier twee tips voor u op een rijtje gezet.

Tip één: Ga voor neutrale kleuren

Een vuistregel die wij bij Uwnieuwbouwwoning.nl hanteren met betrekking tot contrast is om bij een donkere vloervoor lichte gordijnen te gaan, en vice versa.

Bovendien adviseren we om voor neutrale tinten te kiezen en hierbij de kleuren van de andere items in de kamer in het achterhoofd te houden. Kies bijvoorbeeld een kleur die twee of drie tinten donkerder is dan de muur.

Wij waarschuwen u om voorzichtig te zijn met patronen in uw gordijnen. Een gordijn moet helpen om van uw woonkamer, slaapkamer of andere kamer één geheel te maken, maar het mag niet het middelpunt zijn. Wilt u naast een goed contrast uw ruimte er optisch groter uit laten zien? Lees dan vooral verder.

Gordijnen

Tip twee: Laat uw ruimte groter lijken met de gordijnen

Mensen zijn gewoontedieren. Hiermee bedoelen we dat we vaak doen wat we eerder deden. Een voorbeeld hiervan is dat er een gordijnroede gekocht wordt, die vaak iets breder is dan het raam en die dan net boven het raam wordt geplaatst. Vervolgens wordt er gekozen voor een gordijn, welke iets breder is dan de raamopening. Dit is niet per definitie verkeerd, maar de ruimte kan er hierdoor optisch kleiner uit komen te zien dan deze eigenlijk is.

Wanneer u voor het tegenovergestelde kiest dan realiseert u optisch gezien juist een grotere ruimte. Hiermee bedoelen we dat wanneer u voor een gordijn kiest die helemaal tot op de vloer hangt, en voor een gordijnroede die breder is dan het raam, dat de ruimte groter lijkt. Ook kunnen de gordijnrails aan het plafond bevestigd worden, zo komt het gordijn helemaal van het plafond af. Op deze manier groeit de ruimte.

Bezoek onze showroom voor o.a. kleuradvies!

Wij hebben op onze fysieke locaties kleurstalen liggen, zodat u er verzekerd van bent dat de kleuren van de gordijnen overeenkomen met die van de vloeren en muren. Daarnaast kunnen wij op locatie de verschillende kleuren vloeren laten zien en hoe deze matchen met de gordijnen die u voor ogen heeft. Zo bent u verzekerd van een verstandige investering!

Wanneer u uw woning betreedt, komt er naast het kiezen van de gordijnen uiteraard nog veel meer bij kijken. Wist u dat wij van Uwnieuwbouwwoning.nl dienstverlening aan u aanbieden die u helpen met het de afbouw en de inrichting van uw woning? Plan gerust een afspraak met ons om het te bespreken. Tevens kunt u ons eenvoudig telefonisch bereiken op 0570 57 36 63 of per mail op [email protected].

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:
  In 4 stappen naar woongeluk

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

   

  Prijsindicatie ontvangen