Een nieuwbouwwoning kopen gaat gepaard met deze belangrijke aandachtspunten

Er zijn een hoop mensen die ervan dromen om een nieuwbouwwoning te kopen. Of je nu een eigen woning laat ontwerpen of gewoon een nieuwbouwwoning koopt, het heeft een groot voordeel. Je hebt namelijk veel meer vrijheid bij het ontwerpen, inrichten en indelen van de woning. Dit is voor veel mensen dan ook de reden om te kiezen voor een nieuwbouwwoning. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een nieuwbouwwoning koopt. Gelukkig hebben wij alles voor je op een rijtje gezet, zo weet je zeker dat je goed voorbereid bent en niet tegen verrassingen aanloopt. Ben je nog opzoek naar een nieuwbouwlocatie? Dan kun je het beste de kadastrale kaart bestellen.

9.3
391 beoordelingen

Langs komen in onze showroom? Plan een vrijblijvende afspraak.

 • Binnen 1 minuut geregeld!
100% kwaliteit
reactie binnen 24 uur
één partij, één aanspreekpunt
werkzaam in heel Nederland
500+ projecten per jaar

Houd alles goed in de gaten

Bij een nieuwbouwproject heb je kans op problemen. Wanneer er iets gebeurd wil je hier zo snel mogelijk op kunnen reageren zodat het nog aangepast kan worden. Het zou vervelend zijn als je er pas op het moment dat je de sleutel krijgt achter komt dat er iets mis of kapot is. Zorg dat je dit voorkomt en ga regelmatig een kijkje nemen zodat je zeker weet dat alles goed verloopt.

Houd rekening met onvoorziene kosten

Vaak vallen de kosten voor een nieuwbouwwoning een stuk hoger uit dan je zou verwachten. Het is ook erg lastig om een goede berekening te maken van te voren. Het is daarom slim om in je berekening ook rekening te houden met onvoorziene kosten. Het zou vervelend zijn als je opeens een stuk duurder uit bent en daardoor in de problemen komt. Koop ook pas een nieuwbouwwoning op het moment dat je zeker weet dat je genoeg geld achter de hand hebt. Dit zorgt ervoor dat je een stuk minder stress zal ervaren tijdens verhuizing.

Wat kun je zelf doen

Een nieuwbouwproject is al erg duur, het is daarom verstandig om dingen zelf te doen. Wees hierin natuurlijk wel realistisch, je wilt niet in het volgende programma van ‘help mijn man is klusser’ komen. Gelukkig kun je vooral aan de afwerking al een hoop zelf doen, hier kun je een hoop geld mee besparen. Door in ieder geval alle muren zelf te verven, de vloer te leggen en als het mogelijk is zelfs de keuken te plaatsen, kun je al een hoop geld besparen. Dit geld kun je dan weer voor andere dingen gebruiken zoals nieuwe meubels of een duurdere badkamer.

Checklist & 7 tips - Uwnieuwbouwwoning

Zonder zorgen uw woning laten afbouwen? Ontdek ons inspiratie magazine!

In ons magazine vindt u tips, tricks en producten die u helpen uw woning perfect af te werken. Vraag hem aan:


  In 4 stappen naar woongeluk

  Stap 1: vrijblijvende prijsindicatie

  Ontdek uw investering. Wij houden in onze prijsindicatie rekening met alle belangrijke elementen, deze is dus altijd op maat.

  Stap 2: kom langs in onze showroom

  Bezoek onze showroom en bespreek samen met een van onze adviseurs uw mogelijkheden.

  Stap 3: onze vakmensen gaan aan de slag

  Onze ervaren vakmannen werken met A-kwaliteit producten. Tijdens de uitvoering staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

  Stap 4: de oplevering van uw woning

  De woning wordt samen met een voorman opgeleverd. Door de combinatie van producten en vakmannen blijft u jarenlang plezier houden van uw woning.

  Persoonlijk advies? Ons team helpt u graag verder.

  Stel uw vraag aan de adviseurs van Uwnieuwbouwwoning.nl

  Wij helpen u met de complete afbouw van uw (nieuwbouw)woning.

  Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk onze diensten, laat u inspireren en bereken uw investering.

  Merken die wij gebruiken
  ProGoldmFLORArturoSigma CoatingsLogo vivafloors